Turkuvaz Medya yazarları şehir buluşmaları kapsamında Tuzla'da! Başkan Şadi Yazıcı 15 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki hizmetleri anlattı

İstanbul'un Anadolu Yakasındaki en büyük ilçelerinden Tuzla, belediyenin yaptığı hizmetlerle bir cazibe haline geldi. Başkan Şadi Yazıcı, Turkuvaz Medya yazarlarına projelerini anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
Turkuvaz Medya yazarları şehir buluşmaları kapsamında Tuzla’da! Başkan Şadi Yazıcı 15 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki hizmetleri anlattı

İÇİNDEKİLER

Şehir buluşmaları kapsamında İstanbul'un gözde ilçelerinden Tuzla'ya giden Turkuvaz Medya yazarları hizmetleri yerinde görüp Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dan dinleme fırsatını buldu. Gazeteciler Mahmut Övür, Ekrem Kızıltaş, İsa Tatlıcan, Faruk Erdem, Nihan Günay, Cihan Narlı, Mevlüt Tezel ve Yüksel Aytuğ, Başkan Şadi Yazıcı ile birlikte belediyenin hayata geçirdiği hizmetleri yerinde inceledi. Yaptığı hizmetlerle ilçeye yeni bir profil kazandıran Yazıcı, 15 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki hizmetleri anlattı.

VAATLERİMİZİ YAPTIK
2009 yılında göreve gelen Şadi Yazıcı, "Biz Eğitim kenti ve deniz denilince akla Tuzla gelecek diye iki hedef koyduk ve bu hedefler doğrultusunda çalıştık. Kent yaşamının kalitesini artırabilmek için çok çalıştık. 2018 yılında İnsani Değerlendirme Vakfı'nın klasik değerlendirmesinde 23'üncü sırada idim. Bu sene itibariyle 18'e kadar yükseldik. 2009 yılından buyana 359 proje yaptık. 2019 seçimlerinde vaatlerimizin yüzde 99'unu yaptık. Vaat etmediğimiz halde yaptığımız birçok proje oldu" dedi.

GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI
Başkan Yazıcı, "Gönül elleri çarşımız var. Bu benim ilk projemdi. 2010 yılında açılışını yaptık. Bu projede 4 bin 500 kent gönüllüsüyle birlikte yürüttüğümüz ve toplumdaki tüm dezavantajlı kesimlere dokunduğumuz bir projedir. Kent gönüllülerimiz ihtiyaç sahibi kişi ve ailelerin tespit edip talep ve ihtiyaçlarına çözüm üretiyorlar.

Yapılacak olan şeye gönül elleri karar veriyor biz sadece lojistiğini sağlıyoruz" diye konuştu. Geçmişin sadaka taşı uygulamasını mobil uygulamayla internet ortamına aktardıklarını belirten Başkan Yazıcı, "Evden eve iyilik sosyal projelerimiz içinde önemli bir çalışmaydı. Eskiden sadaka taşı denilen anlayışı internet ortamına taşıdık.

İnternet üzerinden yaptığımız bir uygulamayla ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını yazıyor. Yardım yapmak isteyen arkadaşlarımız da ne yardım yapacağını yazıyor. Biz arka planda iki tarafın eşleşmesini sağlıyoruz" dedi. Başkan Yazıcı, "Engelsiz yaşam merkezini kurduk. Gençlik merkezlerimizde gençlerimizle sürekli bir araya geliyoruz.

Her yıl bin 200 tane öğrencimize üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz. Belediyeler İstanbul'da toplamda 6 bin öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu veriyor bunun bin 200 tanesini biz yapıyoruz. Toplamda 15 bin 407öğrencimize yıl boyunca 2 bin TL burs verdik. Bu sene 6 bin TL'ye çıkarttık"dedi. Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Kampımız 5 yıldızlı bir kamptır.

Şimdilerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte bu kampta çalışıyoruz. On binlerce gencimizi ağırladık. Türkiye'nin ilk gençlik gemisini yaptık. Orada her türlü gençlik faaliyetini yapıyoruz" dedi.

YAŞLI MERKEZİ
Yaüşlıolar merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Yazıcı, "Biz 8 yıl önce Anne çocuk eğitim merkezlerini açtık. 8 tane merkezimiz var. Sayısını da artırmaya çalışıyoruz. Geçen yıl itibariyle kadın girişimcilik merkezi kurduk. Yaşlılar merkezini açtık. Sabah yaşlılarımızı evinden alıyoruz akşama kadar akranlarıyla birlikte burada vakit geçiriyorlar. Birlikte vakit geçirip bahçesinde toprakla uğraşıp bahçe yapıyorlar. Bunu Türkiye'de ilk defa biz yaptık. İstanbul'da verilen evde sağlık hizmetinin yüzde 17'sini biz Tuzla'da veriyoruz" açıklamasında bulundu.

OKULLARA DESTEK
Eğitim hizmetlerini de anlatan Yazıcı şu bilgileri verdi: "Kamu binalarına her türlü desteği verdik. Binalarını alt yapılarını yaptık. 9 tane okul yaptık. Tuzla'da tekli eğitime geçme konusunda iddialıyız. Okullarımıza bilişim deteği veriyoruz. 2010 yılından itibaren Türkiye'de tek olabilecek bir uygulama yapıyoruz. Okullar kapandığı andan itibaren okulları teslim alıyoruz. Kaymakamlık, milli eğitim ve bizim ekiplerimiz okulları geziyorlar eksikleri belirleyip tamamlıyoruz. Okullar açıldığı gün hepsini teslim ediyoruz" dedi.

ŞADİ YAZICI'NIN TUZLA'YA YAPTIĞI HİZMETLER
-Gönül Elleri Çarşısı
-Tuzla Marina
-Evden Eve İyilik Projesi
-Engelsiz Yaşam Merkezi
-Gençlik Merkezi
-Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Kampı
-Türkiye'nin ilk gemi gençlik merkezi
-15 bin 407 üniversite öğrencisine eğitim desteği
-50 bin öğrenciye kırtasiye desteği
-Askıda tablet uygulaması
-Digital Kütüphane
-Ailelere digital okur yazarlık eğitimi
-6 bin 384 sporcuya destek
-Türkiye'nin en ucuz ve kaliteli sosyal tesisleri
-Anne çocuk eğitim merkezi
-Bilgi evleri
-Kadın Girişimcilik Merkezi
-Yaşlılar Merkezi ve Hobi Bahçesi
-14 yıldır süren başkan halk günü buluşması
-Evde sağlık hizmeti
-Kronik Hasta Danışma Merkezi
-Kamu kurumlarına milyonlarca liralık destek

TUZLA MARİNA
Tuzla Marina'nın hayata geçirilmesi hakkında konuşan Başkan Yazıcı, "Tuzla'nın mahalleleri birbirinden uzaktı. Bir merkez noktamız yoktu. Tuzla Marina bizim ilk dönemimizden itibaren planladığımız ikinci dönemimizin başında da açtığımız bir projemizdir.

520 bin metre kare içinde yer alan çupra balığına benzeyen, alışveriş merkezleri, tema parkı ve akvaryumu olan bir alan. Tuzla'nın kendine yettiği bir projedir. Tuzla Marina'dan dolayı ekonomiye katkı sağladığımız için ödül aldık. Şuanda burada 3 binden fazla çalışan var" şeklinde konuştu. (MUSTAFA BAKIRHAN)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN