Turkuvaz Medya yazarları şehir buluşmaları kapsamında Tuzla'da! Başkan Şadi Yazıcı 15 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki hizmetleri anlattı
İstanbul'un Anadolu Yakasındaki en büyük ilçelerinden Tuzla, belediyenin yaptığı hizmetlerle bir cazibe haline geldi. Başkan Şadi Yazıcı, Turkuvaz Medya yazarlarına projelerini anlattı.

Şehir buluşmaları kapsamında İstanbul'un gözde ilçelerinden Tuzla'ya giden Turkuvaz Medya yazarları hizmetleri yerinde görüp Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'dan dinleme fırsatını buldu. Gazeteciler Mahmut Övür, Ekrem Kızıltaş, İsa Tatlıcan, Faruk Erdem, Nihan Günay, Cihan Narlı, Mevlüt Tezel ve Yüksel Aytuğ, Başkan Şadi Yazıcı ile birlikte belediyenin hayata geçirdiği hizmetleri yerinde inceledi. Yaptığı hizmetlerle ilçeye yeni bir profil kazandıran Yazıcı, 15 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki hizmetleri anlattı.
VAATLERİMİZİ YAPTIK
2009 yılında göreve gelen Şadi Yazıcı, "Biz Eğitim kenti ve deniz denilince akla Tuzla gelecek diye iki hedef koyduk ve bu hedefler doğrultusunda çalıştık. Kent yaşamının kalitesini artırabilmek için çok çalıştık. 2018 yılında İnsani Değerlendirme Vakfı'nın klasik değerlendirmesinde 23'üncü sırada idim. Bu sene itibariyle 18'e kadar yükseldik. 2009 yılından buyana 359 proje yaptık. 2019 seçimlerinde vaatlerimizin yüzde 99'unu yaptık. Vaat etmediğimiz halde yaptığımız birçok proje oldu" dedi.
GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI
Başkan Yazıcı, "Gönül elleri çarşımız var. Bu benim ilk projemdi. 2010 yılında açılışını yaptık. Bu projede 4 bin 500 kent gönüllüsüyle birlikte yürüttüğümüz ve toplumdaki tüm dezavantajlı kesimlere dokunduğumuz bir projedir. Kent gönüllülerimiz ihtiyaç sahibi kişi ve ailelerin tespit edip talep ve ihtiyaçlarına çözüm üretiyorlar.
Yapılacak olan şeye gönül elleri karar veriyor biz sadece lojistiğini sağlıyoruz" diye konuştu. Geçmişin sadaka taşı uygulamasını mobil uygulamayla internet ortamına aktardıklarını belirten Başkan Yazıcı, "Evden eve iyilik sosyal projelerimiz içinde önemli bir çalışmaydı. Eskiden sadaka taşı denilen anlayışı internet ortamına taşıdık.