Çile İstanbul'um çile! Arıza sıkıntısına İBB'den akıl almaz yöntem: Şikayetleri örtbas etmeye çalıştı!

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin iştirakleri adeta dökülüyor. İstanbul'da ulaşım çilesi sürereken ulaşımda yaşanan aksaklıklara da her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bilindiği üzere dün Vezneciler Metro durağında yangın çıkmış, vatandaşlar kendilerini can havliyle dışarı atmıştı. Son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), metro ve metrobüs duraklarında çalışmayan yürüyen merdiven ve asansörler gündem olmuştu. Yaşanan bu sıkıntıya kulak tıkayan Ekrem İmamoğlu, suçu vatandaşa attı. İmamoğlu, yürüyen merdivenlerin ve asansörlerin çalışmamasına gelen tepkileri örtbas etmek için akıl almaz bir yönteme imza attı. Çalışmayan merdiven ve asansörlere uyarı panolarının konulmaması kararlaştırıldı. Yönetimin gönderdiği uyarı yazısında “İkinci bir duyuruya kadar, bundan sonra arızalı yürüyen merdiven ve asansörlerin önüne arıza bariyeri konulmayacak” şeklinde skandal ifadelere yer verildi.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 18:44 Güncelleme 09 Eylül 2023, 19:08
Çile İstanbul’um çile! Arıza sıkıntısına İBB’den akıl almaz yöntem: Şikayetleri örtbas etmeye çalıştı!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin iştirakleri adeta dökülüyor. İstanbul'da ulaşım çilesi sürereken ulaşımda yaşanan aksaklıklara da her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Bilindiği üzere dün Saat 17.000 sıralarında cadde üzerinde bulunan Vezneciler Metro istasyonunun girişindeki yürüyen merdivenlerin motorunda yangın çıkmıştı.

Yangını gören vatandaşlar, kendilerini can havliyle dışarı atmıştı.

O ANLAR KAMERALAR YANSIMIŞTI
Yürüyen merdivenlerde çıkan yangın vatandaşların cep telefonu kamerasına saniye saniye yansımıştı. Görüntülerde merdivenlerin alev alev yandığı, vatandaşaların ise o anları panikle izlediği görülmüştü.

VATANDAŞLAR BÜYÜK PANİK YAŞAMIŞTI
Yangın nedeniyle, istasyonu bir anda duman kaplarken vatandaşlar büyük panik yaşamıştı.

ÇALIŞMAYAN YÜRÜYEN MERDİVEN VE ASANSÖRLER GÜNDEM OLMUŞTU
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), metro ve metrobüs duraklarında çalışmayan 86 yürüyen merdiven ve 4 asansör megakentte gün içinde onlarca sorun ile boğuşan İstanbulluların toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıları daha da çekilmez hale getiriyor. çalışmayan yürüyen merdiven ve asnsöyler gündem olmuştu.

VATANDAŞLAR İSYAN EDİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı metro, tramvay ve metrobüs duraklarında çalışmayan yürüyen merdivenler ve asansörler, İstanbulluların çilesine çile katıyor. Özellikle yaşlı, çocuklu ve engelliler başta olmak üzere bir kısmı uzun zamandır çalışmayan asansör ve merdivenlere isyan ediyor.

İBB MERDİVEN VE ASANSÖRLERİN ÖNLERİNE ARIZA BARİYERLERİNİN KONULMASINI YASAKLADI
İBB yönetimi tasarruf adı altında 'erişilebilirlik' hizmetinden yoksun bıraktığı ve işletmesini başaramadığı asansör ve yürüyen merdivenlere yönelik tepki örtbas etmek için ise ilginç bir yönteme başvurdu. Personele gönderilen uyarı yazısında artık çalışmayan yürüyen merdiven ve asansörlerin önlerine arıza bariyerlerinin konulmasını yasakladı.

"ARIZA BARİYERİ KONULMAYACAK"
İlgili personele gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Arkadaşlar, bugünden itibaren, ikinci bir duyuruya kadar, arızalı olan yürüyen merdiven ve asansörlerin önüne istasyon amirleri ve güvenlik görevlileri tarafından arıza bariyeri konulmayacak. İşletmeden gelen bilgidir."

YENİKAPI-HACI OSMAN METRO HATTINDA 10 ASANSÖR ÇALIŞMIYOR
İBB yönetimi, tasarruf adı altında herhangi bir arızası olmasa da ihtiyaç fazlası olarak gördüğü asansör ve yürüyen merdivenleri 4 buçuk yıldır çalıştırmıyor. Asansör ve yürüyen merdivenlerin çalıştırılmadığı hatların başında 24 kilometre uzunluğundaki M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı geliyor. İstanbul'da en çok yolcu sirkülasyonunun yaşandığı bu ana hatta 48 yürüyen merdiven, 10 asansör ve 5 yürüyen bant çalışmıyor.

Yine 26,2 kilometre uzunluğunda ve 19 istasyon barındıran M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı'nda ise 37 yürüyen merdiven ile 2 asansör çalıştırılmıyor. Yenikapı-Kirazlı metro hattının Menderes durağında ise 1 asansör ile 2 yürüyen merdiven 4 buçuk yıldır hareket ettirilmiyor.
Anadolu yakasında ikamet edenlerin vazgeçilmez hattı olan Üsküdar-Çekmeköy metrosunda ise 17 asansör 3 yürüyen merdiven çalışmıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN