Tatlıcı davasında bu kadarına da pes dedirten olay! Tek daireden bile pay istediler

Türkiye’nin en büyük miras davalarından biri olan Tatlıcı miras davasında şok yaşandı. Merhum iş insanı Mehmet Salih Tatlıcı’nın ikinci eşi Nurten ve Uğur Tatlıcı, ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş'ın tek dairesinden bile pay istediler.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 09:35 Güncelleme 10 Eylül 2023, 10:01
Tatlıcı davasında bu kadarına da pes dedirten olay! Tek daireden bile pay istediler

İÇİNDEKİLER

Güncel değeri 4 milyar doları geçen Tatlıcı miras davasında bir türlü uzlaşma sağlayamayan taraflardan Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı, Diyarbakırlı iş adamının vefatından sonra milyar dolarlık dev mirasa sahip olup yalılarda yaşamaya başladı.

Ancak ana – oğulun, Mehmet Salih Tatlıcı'nın 3 oğlunun annesi olan ilk eşi Hacı Bedriye Gönüldaş'ın sahibi olduğu tek bir dairesinde hak iddia ettiği ortaya çıktı.

Nurten ve Uğur Tatlıcı'nın, İstanbul 40. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundukları dava dilekçesinde; Gönüldaş'ın yaşadığı Beyoğlu Ömer Avni Mahallesi'ndeki evin, Salih Tatlıcı tarafından alındığını, tapunun iptal edilmesi gerektiğini ve evin satılarak paylaştırılmasını istediği öğrenildi.

DAVA AÇILDIKTAN KISA SÜRE SONRA VEFAT ETTİ
Eşinden boşandıktan sonra söz konusu apartman dairesinde yaşamını sürdüren Gönüldaş, mahkemeye verdiği ifadede; boşandığı eşi Mehmet Salih Tatlıcı'dan nafaka dahi almadığını, yaşamını çocuklarının desteği ile sürdürdüğünü, ikamet ettiği evi de boşandıktan 8 yıl sonra kendi birikimleri ve oğullarının desteği ile eski eşinden satın aldığını belirtti.

Gönüldaş dava açıldıktan kısa süre sonra vefat etmesi üzerine davaya çocukları Ahmet ve Mehmet Tatlıcı müdahil oldu.

"ÜTOPYANIN DA ÖTESİNDEDİR..."
Sabah'ta yer alan habere göre, Merhum iş insanının boşandığı eşine hiçbir destekte bulunmadığını belirten Ahmet ve Mehmet Tatlıcı ifadelerinde; ortada muvazaalı bir devir veya bağış olmadığını kaydederek; "Babamızın anneme daire bağışlamış iddiası ütopyanın da ötesindedir.

Çünkü annem ile babam boşandığı zaman; babamız, annemize ne nafaka ne de tazminat ödemiştir. Annemiz ileride bir tahliye durumunda dışarıda kalmasın diye sözü edilen daireyi birikmiş parasının üzerine bizim de katkımızla babamız Mehmet Salih Tatlıcı'dan 24 Mart 1998'de satın aldı.

Nafaka ve tazminat dahi ödemeyen birisi ev bağışlar mı? Nurten ve Uğur Tatlıcı kötü niyet ile bu davayı açmıştır" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN