Dikkat geri geliyor! Meteorolojiden 11 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı: Sel, su baskını, fırtına...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Güneybatı Ege, Güneybatı ve Doğu Akdeniz'in kıyı bölgeleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Doğu Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki 11 il ile Artvin ve Rize çevrelerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarı yapıldı. MGM 5 günlük hava tahmini raporunu yayınlayarak vatandaşları uyardı. Trabzon, Rize, Artvin, Zonguldak'ta hava durumu nasıl olacak? Öte yandan İstanbul Valiliği'nden kritik uyarı geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Marmara’da rüzgarın yarın 10 Eylül 2023 Pazar günü öğle saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. " ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Güneybatı Ege bölgesinde yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren Muğla'nın ve Aydın'ın iç kesimleri ile Afyonkarahisar'ın güneyi ve Denizli il genelinde, akşam saatlerinden sonra da Burdur ve Isparta çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış olması bekleniyor.
11 İL İÇİN "TURUNCU" VE "SARI" KODLU UYARI I VİDEO İZLE

Yağışların bu akşam saat 22.00'de etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYBATI KESİMLERİ
Güneybatı kesimlerinde ise gök gürültülü yağışların yarın öğle saatlerinden başlayarak akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi öngörülüyor.

Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısı, Denizli'nin güneyi ve Burdur çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ'İN KIYI KESİMLERİ
Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde gece yarısı etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların da yarın sabah saatlerine kadar sürdürmesi bekleniyor.

Gök gürültülü sağanak yağışların, Mersin'in doğu kıyıları, Adana'nın güneyi, Hatay kıyıları ve Osmaniye çevrelerinde yerel kuvvetli şeklinde etkili olacağı öngörülüyor.
Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğine işaret edildi.

KUZEY EGE, MARMARA VE BATI KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın, yarın günün ilk saatlerinde Kuzey Ege'nin kuzeyinde, öğleden itibaren genelinde, kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Fırtınanın, pazartesi öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Marmara'da da rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Batı Karadeniz'de, Zonguldak ve Bartın'da rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Yarın gece saatlerinde fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN KRİTİK UYARI: DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALIDIR
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Marmara'da rüzgarın yarın 10 Eylül 2023 Pazar günü öğle saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. " ifadelerine yer verildi.
5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ ŞÖYLE;

10 EYLÜL PAZAR

11 EYLÜL PAZARTESİ

12 EYLÜL SALI

13 EYLÜL ÇARŞAMBA

15 EYLÜL PERŞEMBE

