Türkiye'de 74 yıl sonra yine aynı felaket! İstanbul ve Kırklareli’nde acı üstüne acı: 8 kişi hayatını kaybetti

Türkiye’nin batısında aşırı yağışlar hayatı felç etti. 74 yıl önce aynı tarihlerde yaşanan kabus adeta geri geldi. İstanbul ve Kırklareli’nde sele kapılan 8 kişi hayatını kaybetti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2023 Güncelleme 08 Eylül 2023, 06:59
Türkiye’de 74 yıl sonra yine aynı felaket! İstanbul ve Kırklareli’nde acı üstüne acı: 8 kişi hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un Kuzey ilçeleri ve Kırklareli'nde aniden bastıran yağmur can kayıplarına neden olurken, büyük maddi hasarlara da yol açtı. Uzmanlar aşırı yağışları küresel iklim değişikliği olarak açıkladı.

Ancak İstanbul'un yıllar önce de aynı kabusu yaşadığı ortaya çıktı. 6 ve 7 Eylül 1949'da İstanbul, İzmit, Bursa ve İzmir'de 48 saat aralıksız etkili olan şiddetli yağmur ve fırtınanın hayatı etkilediği anlaşıldı.

8 Eylül'de gazeteler, yaşanan felaketi "Fırtına ve yağmur normal hayatı alt üst etti" başlığıyla manşetlerine taşımıştı. Aynı tarihlerde İspanya'da da yıldırımın düştüğü evleri tutuşturduğu, 700 gramlık dolu yağdığı, Fransa'da da fırtınanın çatıları uçurduğu ve ağaçları söktüğü yazıldı.

EMEKLİLİK TATİLİ ÖLÜMLE BİTTİ
Kırklareli'nde ekipler, Raile Şimşek'in ardından kayıp eşi Ahmet Baki Şimşek'in de cansız bedenine ulaştı. Öğretmen çiftin bu yaz emekli oldukları ve tatil için bungalov tesisine geldikleri anlaşıldı. Kalça kemiği kırılan ve akciğer zarı yırtılan çiftin 14 yaşındaki oğulları Emre Şimşek de tedavi için İstanbul'daki bir hastaneye kaldırıldı.

ASEL ALARMI
Aksaray'daki selde, kaybolan 3 aylık Asel bebeği arama çalışmalarından sonuç elde edilemedi. Mink yavruyu bulmak için 400 kişilik ekip ve 6 arama kurtarma köpeğinin 24 saat bölgede görev yaptığı bildirildi.

GÜLE GÜLE HOCAM
Balayına gittikleri bungalov tesisinde, sel kurbanı olan anestezi doktoru Selman Bağışlar (27) ve İÜ. Diyetisyenlik 3. sınıf öğrencisi olan eşi Mihriban Bağışlar (25) için dün görev yaptığı İstanbul Cemil Taşçı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tören yapıldı.

Bağışlar çifti, daha sonra son yolculuklarına uğurlandı.

YENİ ŞAFAK'IN ACI GÜNÜ
İstanbul Başakşehir'deki sel felaketi Yeni Şafak'a da büyük acı yaşattı. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mustafa Kahraman'ın eşi Yıldız Yurtseven (57) sel sularına kapıldı. Kurtarılamadı. Yurtseven, Kayabaşı Hz. Hüseyin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN