Thodex davasında karar açıklandı! Faruk Fatih Özer'e rekor ceza: Ağabey ve ablaya da aynı ceza verildi

Binlerce kişinin parasını çarpan Faruk Fatih Özer, Musa Eroğlu’nun “Yolun sonu görünüyor” türküsüyle savunmasını bitirdi. 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası yedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2023 Güncelleme 08 Eylül 2023, 09:25
Thodex davasında karar açıklandı! Faruk Fatih Özer’e rekor ceza: Ağabey ve ablaya da aynı ceza verildi

İÇİNDEKİLER

Thodex isimli kripto para borsası üzerinden binlerce kişiyi dolandıran Faruk Fatih Özer, geçen 20 Nisan Perşembe günü Arnavutluk'tan Türkiye'ye iade edildi.

Karar duruşması dün Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Özer, "Savunmamı Musa Eroğlu'ndan 'Yolun sonu görünüyor' türküsünden bir dörtlük ile bitirmek istiyorum.

Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden. Bak feleğin çemberinden yolun sonu görünüyor. Azrail'in gelir kendi, ne ağa der ne efendi. Sayılı günler tükendi yolun sonu görünüyor" dedi.



Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, ağabeyi Güven Özer ve ablası Serap Özer 'Örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak', 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından ayrı ayrı toplamda 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken Özer kardeşlere ayrıca 135 milyon TL adli para cezası verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN