Sonbahar tatili için 5 tavsiye niteliğinde adres! Yedigöller, Kazdağları, Eğirdir Gölü...

Deniz-kum-güneş tatilinin damgasını vurduğu yaz aylarından sonra sonbaharda da gezginler için doğayla iç içe rotalar öne çıkıyor. Fotoğraf tutkunlarından macera sevenlere kadar hemen herkesin ilgisini çekecek lokasyonlardan bazıları şöyle...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2023 Güncelleme 08 Eylül 2023, 06:59
Sonbahar tatili için 5 tavsiye niteliğinde adres! Yedigöller, Kazdağları, Eğirdir Gölü...

İÇİNDEKİLER

Bolu'nun en güzel yerlerinden Abant, kışın olduğu kadar sonbaharda da pek çok imkan sunuyor.

Abant'ta göl çevresi yürüyüşleri, bisiklet turları ve sandal gezintileri yapılabiliyor. Günübirlik gezi imkanlarıyla da ön plana çıkan Abant'ta, oteller de geniş konaklama fırsatları sunuyor.



YEDİGÖLLER
İstanbul'a 300 kilometre uzaklıkta bulunan Yedigöller, sonbaharın güzelliklerinin görülebileceği en özel lokasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda bir milli park olan ve içerisinde 7 adet göl bulunan Yedigöller; kamp, trekking, yürüyüş, bisiklet aktiviteleri için oldukça ideal durumda bulunuyor. Ayrıca, milli park içerisinde piknik yapmak da mümkün oluyor.



AMASRA
Bartın'a bağlı bir sahil ilçesi olan Amasra, her mevsim ziyaret edilebilecek rotalar arasında yer alıyor. Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Çekiciler Çarşısı ve Tavşan Adası manzaralı Ağlayan Ağaç, bu seyahatte mutlaka gezilmesi gereken keşif duraklarının başında geliyor. Daha fazla doğal güzellik için ise ilçe merkezine 36 kilometre uzaklıkta yer alan Güzelcehisar Lav Sütunları, görülmeye değer rotalardan biri olarak ön plana çıkıyor.



EĞİRDİR GÖLÜ
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde yer alan meşhur Eğirdir Gölü, özellikle doğa fotoğrafçıları tarafından çok beğenilen bir destinasyon olarak biliniyor. Çeşitli kuş türü ve yabani hayvan için önemli bir yaşam alanı olan Eğirdir Gölü, manzarası ve göl üzerindeki 'Can Ada' ve 'Yeşil Ada' ismindeki sevimli adacıkları ile sonbahar aylarında seyahat tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor.



KAZDAĞLARI
Sonbahar aylarında keşfedilmesi gereken önemli bir lokasyon da Kazdağları. Aslında yılın her döneminde ziyaret edilebilecek Kazdağları'na, Edremit Havalimanı'ndan araç kiralama seçeneğini değerlendirerek kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Mitolojik hikayeleri, yemyeşil doğası, tarihi ve doğal güzellikleri ile neredeyse bir seyahatten çok daha farklı bir deneyim vadeden Kazdağları'nda Adatepe ve Yeşilyurt köyleri, Zeus Altarı, Hasanboğuldu Göleti ve Sütüven Şelalesi mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN