Mesut Baraj liderliğindeki Balat çetesi davasında karar! Oraya girişleri yasasklandı

Balat’ta Enes Kaya’ya silahlı saldırı olayıyla ortaya çıkan Mesut Baraj liderliğindeki suç örgütü çökertildi. Çete lideri Mesut Baraj’a ev hapsi cezası veren mahkeme 23 sanığın Balat sınırlarına girişini yasakladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2023 Güncelleme 08 Eylül 2023, 06:59
Mesut Baraj liderliğindeki Balat çetesi davasında karar! Oraya girişleri yasasklandı

İÇİNDEKİLER

Fatih'in tarihi ve turistik semtlerinden Balat'taki bazı eski ve terk edilmiş binaları zorla ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla yargılanan 30 sanıktan 23'ü hakkında Balat sınırlarına geçmemek üzere adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Hazırlanan iddianamede, Ortaköy'deki bir gece kulübünde güvenlik görevlileriyle yaşadığı tartışma sırasında darp edilen Mesut Baraj'ın, aynı gece kulübüne yapılan silahlı saldırının da talimatını verdiği yer aldı.

İDDİALAR BÜYÜK
Balat merkezli faaliyet gösteren 30 şüphelinin yer aldığı suç örgütünün, başkalarına ait kullanılmayan bina ve arsaları işgal edip kullandıkları iddialar arasındaydı.

Sanıklar Mesut Baraj, Ararat Özer ve Ozan Turan'ın "Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 5'er yıldan 12'şer yıla kadar, diğer 27 sanığın ise "Silahlı suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıl 6'şar aydan 6'şar yıla kadar hapisleri istendi.

Mesut Baraj'a ev hapsi veren mahkeme 23 sanığın Balat sınırlarına girişini yasakladı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN