Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu: Hastaları yasa boğuldu!

Kalp profesörü Gökçen Orhan, odasında ölü bulundu. Hastaları ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. İşte sizler için derlediğimiz 19 Ağustos TAKVİM gazetesi yaşam haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:57
Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu: Hastaları yasa boğuldu!

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlarından Prof. Dr. Gökçen Orhan (56), sabah hastaneye gitti. Hastalarının muayenelerini yaptı ve daha sonra odasına geçti. Ancak saat 11.30'dan sonra Orhan'dan haber alamayan meslektaşları odasına gitti. Kapı açılmayınca çay ocağındaki görevliden yedek anahtar istendi. Yerde hareketsiz halde bulunan Prof. Dr. Orhan, hemen yoğun bakıma kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Orhan bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Meslektaşları ve hastaları ise Prof. Dr. Gökçen'in vefat haberiyle şoka girdi. Hastaları yaptıkları paylaşımlarla herkesi derinden etkiledi. Kimi "Hocam ölüm size yakışmadı" derken, kimi de "Annemi bize geri kazandırmıştı" sözleriyle acısını dile getirdi. (Gül KİREKLO)



VAY ANA 'SEA'Nİ
İzmir'in turistik ilçesi Foça'da, denizanası paniği yaşandı. Foça sahilleri, koyu mavi renkli ve uzun kuyruklu denizanalarıyla kaplandı. Gelişme üzerine Foça sahillerinde inceleme başlatıldı. Denizanalarının zehirli olabileceği vurgulandı. Denizanalarının olduğu bölgelerden uzak durulması gerektiğine dair uyarı yapıldı. Halkın tedirgin olduğu bölgede bazı plajlar da boş kaldı. Bazı vatandaşlar ise uzun çubuklar bulup denizanalarını inceleme başladı. Öte yandan denizanaları nedeniyle hastanelere başvurular arttı. Yüzerken denizanalarıyla temas eden bazı vatandaşlar, yanma ve batma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

SON DURU'MU ÇOK İYİ
Adana yaşayan 2 yaşındaki Duru Kuş, SMA TİP 1 hastalığına yakalandı. Tedavisi için başlatılan yardım kampanyasında mutlu sona ulaşıldı. İyileşmesi için gereken para toplanırken, minik Duru anne ve babasıyla Amerika'ya gidip ilacını aldı. Kuş ailesi, "Aylardır mücadelesini verdiğimiz, hayallerini düşlediğimiz mucizemize kavuştuk. Duru yeniden doğdu" açıklamasını yaptı. (Tolga YANIK)



ETTE 01 NUMARA
Adana'da yaz aylarında gurbetçilerin de gelmesiyle et tüketimi rekor seviyeye ulaştı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Saruhan Yağmur, günlük en az 20 ton etin tüketildiğini açıkladı. Yağmur, "Bunlara sakatat, sucuk ve tavuk etini de eklediğimizde tüketim 25 tonu buluyor. Bu rakamlardan memnunuz. İşlerimiz gayet açılmış durumda. Eylül ayından sonra belki küçük düşüşler olabilir. Bunun dışında bir sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı. Kebapçı Cihangir Korkmaz ise gurbetçilerin esnafa can suyu olduğunu vurguladı.

KİMLİK BUNALIMI
Kocaeli Darıca İlçesi'nde oturan 73 yaşındaki Salih Ateş, kimliğini değiştirmek için Nüfus Müdürlüğü'nden randevu almak istedi. İnternet arama motoruna "Darıca Nüfus Müdürlüğü randevu" yazıp kimlik bilgilerini verdi. Sonra ödeme istendiği için banka kart bilgilerini gönderdi. Kendisinden devamlı olarak onay kodu talep edildi. Siber dolandırıcıların tuzağına düşen Salih Ateş, 85 bin TL'sini kaptırınca şoka girdi. (Abbas ÇAKAR)

BU YOLDAN GERİ DÖNÜŞ YOK
BM Barış Gücü, KKTC'nin Pile-Yiğitler Yolu projesini engellemeye çalıştı. Alana beton bloklar koyan BM askerleri, araçlarını KKTC tarafına park etti. KKTC, araçları dozerlerle kaldırdı. BM'nin 60'lı yıllardan beri Kıbrıs'ta Rum tarafının yanında durduğunu belirten KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Biz bu yolu tamamlayacağız. Bu insani bir adımdır" dedi.

PRENSES ASKERDE
İspanya Kraliyet Ailesi'nde tahtın 1 numaralı varisi 17 yaşındaki İspanya Prensesi Leonor, Perşembe günü üç yıllık askeri eğitime başladı. İspanya Kralı 6. Felipe'nin Ekim ayında 18 yaşına girecek olan büyük kızı Leonor, ebeveynleri Kral Felipe, Kraliçe Letizia ve kız kardeşi Sofia ile Zaragoza'daki Kara Harp Akademisi'ne teslim edilen Prenses, "Çok heyecanlıyım" dedi.



DOKUMACI KONSOLOS
KOCAELI Körfez İlçesinin tarihi güzelliklerini incelemek için Hereke'ye gelen Japonya İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, sarayları ve köşkleri süsleyen tarihi Hereke Halısı'na hayran kaldı. Tezgah başına da geçen başkonsolos, ilk ilmiği attı. (Abbas ÇAKAR)



AYNI 'HAV'ADİS
Sokak köpeği dehşeti bu kez Kocaeli'de yaşandı. Kabusun adresi Malta Mahallesi'ndeki sokaktı. 9 yaşındaki Bade Mete, başı boş köpeğin saldırısına uğradı. 2 yerinden ısırılan Bade, kanlar içinde kaldı. Küçük kızın ailesi "Sokak köpeği yüzünden az daha yavrumuz ölüyordu" deyip suç duyurusu yaptı. (Abbas ÇAKAR)



OPE'RAP'YON!
Rap müzik yapan bazı isimler polisin radarına takıldı. Heijan olarak tanınan Doğan Tarda, BIG lakaplı Samet Işık ile CAC olarak bilinen Şahan Terzioğlu'nun organize suç örgütleri için şarkı yaptığı vurgulandı. Zanlılar, kliplerinde silah gösterdikleri, suç ve suçluyu övdükleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Evlerinden silah çıktı. Muti olarak tanınan Mücahit Doğan hakkında ise yakalama kararı olduğu vurgulandı.

ZEHİR TACİRLERINE GEÇİT YOK
Düzce'de, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ihbar üzerine harekete geçti. Kent merkezinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. S.A., F.K., E.Ç., M.N.P. ve S.K adlı zanlılar kıskıvrak enselendi. Operasyonda, çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Polisin "dur" ikazına uymayan araca da takip sonucu operasyon düzenlendi. Araçtaki O.B. ve E.Ç. gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma derinleştirildi.



693 BİN DEVRETTI
10 BİLEN çıkmayınca 693 bin lira devretti. 9 bilenler 6 bin 677'şer, 8 bilenler 501'er, 7 bilenler 90'ar, 6 bilenler 16'şar, hiçbir numarayı bilemeyenler ise 14'er lira alacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN