Barbie’ye benzemek isteyenler yüzünden estetik yaşı 15’e indi

Barbie filmi, gösterime girdi. Dünya genelinde 1.18 milyar dolar hasılat elde etti. Her yer pembeye kesildi! Oyuncusu yapımcısı kasayı doldururken uzmanlar tehlikeye dikkat çekti: Barbie’ye benzemek isteyenler yüzünden estetik yaşı 15’e indi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 06:57
Barbie’ye benzemek isteyenler yüzünden estetik yaşı 15’e indi

İÇİNDEKİLER

Başrollerini Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaştığı "Barbie" filmi tüm dünyada gişe rekorları kırdı. Başrol oyuncusu Margot Robbie, şimdiden 50 milyon dolar kazandı.



Ayrıca gişe hasılatından da bonus alacağı açıklandı. Film ABD gişesinde toplamda 526.3 milyon dolar kazanırken dünya çapında ise 1.18 milyar dolar hasılata ulaştı. Küresel bir pembe akım başlatan film, estetik sektöründe de dalgalanmaya yol açtı. Barbie karakterine benzemek isteyenlerin yakın zamanda estetik cerrahların yolunu tutabileceğine vurgu yapıldı.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkan Yardımcısı Serhan Tuncer, "Film sosyal medyanın oluşturduğu algıyı artırıp estetik işlemlere yönelme konusunda rol oynayacak.

Bunun da özellikle genç yaştaki kişiler üzerinde daha etkili olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Estetik algının artmasında sosyal medyanın rolünün büyük olduğunu anımsatan Tuncer şu ifadeleri kullandı:
Herkes gün boyu bu kanallardan sınırsız uyarana maruz kalıyor.
Bir kısmı gerçek, bir kısmı filtreli olan başkalarına ait görüntüler toplumun ve kültürlerin pasif dayatması ile birleştiğinde insanların estetik işlemlere giderek daha fazla yönelmesine sebep oluyor. (Burcu ŞEN)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN