5 ilde orman yangını! Balıkesir, Adana, Kahramanmaraş, İzmir ve Edirne'de son durum ne?

Son dakika haberleri... Balıkesir, Adana, Kahramanmaraş, İzmir ve Edirne'de orman yangını çıktı. 5 ilde çıkan yangınlar ekiplerin yoğun çabası sonrasında kontrol altına alındı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2023, 17:15 Güncelleme 05 Ağustos 2023, 01:46
5 ilde orman yangını! Balıkesir, Adana, Kahramanmaraş, İzmir  ve Edirne’de son durum ne?

İÇİNDEKİLER

Edirne, Adana, Kahramanmaraş, İzmir ve Balıkesir'de orman yangını çıktı. Edirne'deki yangın Türkiye ile Bulgaristan sınırını oluşturan ormanlık alanda başladı. Adana'daki yangın Feke ilçesinde çıktı. Kahramanmara'taki yangın Onikişubat ilçesinde başladı.

KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN YANGINI I VİDEO İZLE



Son yangın haberi ise Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden geldi.



BULGARİSTAN SINIRINDA ORMAN YANGINI
Edirne'de Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sınırı oluşturan ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı.

Alevler kısa sürede yayılırken, ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
Yangına 1 helikopter havadan, Edirne Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri de karadan müdahale ediliyor. Bulgaristan tarafından ise henüz müdahale yapılmadı.

3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ
Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarında 2 dozer ve bir helikopter de görev aldı.

Yangın, ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonrası söndürüldü.



ADANA'DA ORMAN YANGINI
Adana'nın Feke ilçesine bağlı Konakkuran Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.



Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.



KAHRAMANMARAŞ'TA ORMAN YANGINI
Kahramanmaraş'ta Bulutoğlu Mahallesi kırsalında orman yangınını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı.

Yangın, Onikişubat ilçesinin Bulutoğlu Mahallesi'nin kırsalındaki ormanlık arazide çıktı. İhbar üzerine bölgeye 10 arazöz, 3 su tankı, 45 itfaiye personeli ile 3 helikopter sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bölge sakinlerinden Osman Karabacak, "Yangın Bulutoğlu Mahallesi Güllüyazı mevkiinde çıktı. 3 farklı bölgede çıktı. Farklı yerlere sıçradı ama nasıl sıçradı bilmiyoruz. Her yerde çalışma var, ekipler söndürme çalışmalarını yapıyorlar." dedi.
Selim Karabacak ise "Yangın köyün giriş tarafından başladı, diğer yerlere de sıçradı. Daha sonra 3 bölgede yanmaya başladı. Ekiplerin müdahaleleri sonucu söndürülüyor." ifadelerini kullandı. Can kaybının yaşanmadığı yangın sonrası yaklaşık 10 dekarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.



BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Burhaniye'nin kırsal Damlalı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bu alana Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bağlı 52 personelden oluşan ekipler sevk edildi.

Ekipler 6 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracının yanı sıra bir uçak ve 2 helikopterle müdahale ettikleri yangını büyümeden kontrol altına aldı. Hasar gören alanın miktarı ve yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışmalar sürüyor.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI
İzmir'in Kınık ilçesinde saat 17.40'ta çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucunda yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Yangın, ilçeye bağlı Kalemköy mevkiinde başladı. 10 dakika içinde harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere 5 uçak, 7 helikopter, 20 arazöz, 8 su ikmal aracı ve 3 dozer ile müdahaleye başladı. Saat 21.00'den itibaren bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.



Öte yandan Çeşme ilçesi Alaçatı mevkiinde de otluk alanda çıkan yangın, orman ekiplerinin 1 helikopter, 5 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 dozer ile müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN