Devlet var gücüyle depremzedenin yanında! Malatya Valisi Hulusi Şahin açıkladı: Son çadırımızı bugün kaldırdık

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, 10 ili yıktı! Türkiye ise tek yürek olmayı başardı. Devlet var gücüyle yaraları sarmaya devam ederken Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentteki çadır kentlerin tamamının bugün itibarıyla kaldırıldığını bildirdi.

Giriş Tarihi 01 Ağustos 2023, 20:27 Güncelleme 01 Ağustos 2023, 20:27
Devlet var gücüyle depremzedenin yanında! Malatya Valisi Hulusi Şahin açıkladı: Son çadırımızı bugün kaldırdık

İÇİNDEKİLER

Battalgazi ilçesi İnönü Caddesi'nde yapımı süren polisevinin inşaatında incelemede bulunan Malatya Valisi Hulusi Şahin, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

POLİSEVİ YIL BAŞINA HAZIR
Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların hızla devam ettiği polisevinin yıl başına hazır olacağını planladıklarını söyledi.Deprem sürecinde konaklama tesislerin önemli olduğunu gördüklerini ifade eden Şahin, "Sağlam kamu binaları bizim için elzem. Sağlam binalar yapacağız, yaşanması muhtemel felaketlerde bu binalar bizim can simidimiz olacak." dedi.

"BUGÜN SON ÇADIRIMIZI KALDIRDIK"
İhtiyaçların karşılanması doğrultusunda depremzedelerin artık sosyal tesisler, yurtlar, spor salonlarında kalmadığına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:"Bugün itibarıyla Malatya'da çadır kentlerimiz bitmiştir, son çadırımızı da bugün kaldırdık. Depremin ilk günlerinde vatandaşımıza çadır vermek için mücadele ederken, 'çadır yok' feryatlarını dindirmeye çalışırken, sonra 'çadır kurduk' diye sevinirken, 6. ay gelmeden biz çadırları kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü çadırların yerine konteynerler verdik, kira isteyene de kira verdik. Her bir vatandaşımız kira desteğine ya da konteynerine kavuşmuş durumda. Bu bizim için mutluluk verici."

DEPREM KONUTLARI YÜKSELİYOR
Şahin, Gelinciktepe ve İkizce'de yapılan deprem konutlarının hızla yükseldiğini sözlerine ekledi. Şahin'e Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren eşlik etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN