Muğla'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, dün makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Çalışmaların ardından yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2023, 06:57 Güncelleme 24 Temmuz 2023, 09:39
Muğla’da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki makilikte çıkıp, bozuk ormana da sıçrayan yangın, 12 saat süren müdahale ile kontrol altına alındı. Yangını çıkardığı şüphesiyle 1 kişi, gözaltına alındı.

Kumluova Mahallesi'ndeki makilikte, dün saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Yangına çevredekilerin ihbarıyla gelen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz, 6 su tankeri, 3 dozer ve çok sayıda personel müdahale etti.

Söndürme çalışmalarına emniyet ile jandarmaya ait Toplumsal Olaylara Mücadele Araçları (TOMA), Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve gönüllüler destek verdi.

Günün aydınlanmasıyla çalışmalara hava araçları da katıldı.

Rüzgarın şiddetini artırması ile geniş alana yayılan yangın, 12 saat süren çalışmanın ardından saat 08.00 sıralarında kontrol altına alındı.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma kapsamında yangını çıkardığı şüphesiyle 1 kişi gözaltına alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN