Emniyet teyakkuza geçti: Esrarengiz bir suikaste kurban giden Halil Falyalı'nın abisi intikam için...

Kumarhaneci Halil Falyalı, sır bir suikaste kurban gitti. İddiaya göre cinayeti işleyen Söylemez Kardeşler’di. Dava devam ederken Hüsnü Falyalı, kardeşinin intikamı için Türkiye’ye 4 tetikçi gönderdi. Emniyet teyakkuza geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2023 Güncelleme 12 Temmuz 2023, 06:59
Emniyet teyakkuza geçti: Esrarengiz bir suikaste kurban giden Halil Falyalı’nın abisi intikam için...

İÇİNDEKİLER

Tarihler 8 Şubat 2022'yi gösterdiğinde KKTC şok bir infazla sarsıldı. Halil Falyalı, Girne'deki malikanesinden çıktıktan sonra uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Halil Falyalı ise hastanede ölürken polis düğmeye bastı. Suikastı işledikleri iddia edilen Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez tutuklandı.

Söylemez kardeşlerin iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12'şer yıla kadar hapisleri istenirken dün şok bir gelişme yaşandı. Hüsnü Falyalı'nın, kardeşinin intikamını almak için 4 tetikçiyi Türkiye'ye yolladığı anlaşıldı. Falyalı'nın H. K., C. L., F. K. ve S. Ç. isimli kişileri Türkiye'ye gönderdiği saptandı. İddiaya göre Hüsnü Falyalı'nın, kardeşinin korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık'ı da cinayetten sorumlu tuttuğu, bu kişilerle onların tahliye edilmesi durumunda 'hesaplaşacağı' da ortaya çıktı!

3 ŞEHİRDE ALARM...
Bu gelişme üzerine Emniyet düğmeye bastı. Konuyla ilgili İstanbul, Hatay, Gaziantep'deki birimlere detaylı bir rapor yollandı. Raporda Falyalı'nın, görünürde bu kişileri 'beğenmediği' gerekçesiyle Türkiye'ye gönderdiği ancak asıl amacının Cemil Önal'ı öldürtmek olduğu vurgulandı. 'İnfaz ekibi' olduğu iddia edilen 4 kişinin farklı havalimanlarını kullanarak 2 Haziran'da Türkiye'ye geldiği raporlandı. Emniyet birimleri şimdi bu şahısları yakalamak için operasyonlar düzenliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN