Görevimiz tehlike! Milyar dolarlık adamları kurtarma operasyonu

İngiliz milyarder Hamish Harding’in ve arkadaşlarının bulunduğu mini denizaltı, Titanik enkazına inerken arızalandı. 3 bin 500 metre derinlikte mahsur kalanlar için kurtarma operasyonu başlatıldı. Amerikalı yetkililer, “Tarihin en tehlikeli kurtarma görevi başladı” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2023 Güncelleme 21 Haziran 2023, 11:21
Görevimiz tehlike! Milyar dolarlık adamları kurtarma operasyonu

İÇİNDEKİLER

İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı zengin Şehzade Davud ve oğlu Süleyman, OceanGate Expeditions'ın CEO'su Stockton Rush ile bir Fransız dalgıç, Titan adlı mini denizaltı ile önceki gün Titanik batığına inmek için dalışa geçti.

Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığındaki bu macera dolu yolculuğun startından sadece 7 saat sonra korku dolu anlar başladı. Çünkü mini denizaltı ile irtibat kesildi. Yaklaşık 3 bin 500 metreye kadar inen aracın yardım butonundan sinyal verildi. İşte tarihin en büyük kurtarma operasyonu başladı.



YARIN OKSİJEN BİTECEK
Amerikalı yetkililere göre, yarın akşam TSİ 21.30'a kadar yetecek oksijene sahip olan araca ulaşma ihtimali düşük. David Gallo, gemidekilerin hipotermi riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Umudumuz var mı? Elbette. Ancak saniyelerin bile önemli olduğu tarihin en büyük operasyonu başladı. İnişte her 100 metrede kurtarma aracı durup tekrar harekete geçecek. Umarız her şey istediğimiz gibi gider ve 5 kişinin hayatını kurtarabiliriz" dedi. Araç içindekilerin servetinin toplamı 7 milyar dolardan fazla.



1912'DE BATMIŞTI
Lüks yolcu gemisi Titanik, 10 Nisan 1912'de 2 bin 224 yolcu ve mürettebatla New York'a gitmek üzere İngiltere'nin Southampton kentinden yola çıkmış, 5 gün sonra da bir buzdağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü. Kazada bin 500'den fazla kişi yaşamını yitirmiş geminin enkazı ise 1985'te Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından bulunmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN