İstanbul Haliç'te tedirgin eden görüntü! Vatandaşlar tepki gösterdi

İstanbul’un simgelerinden "Altın Boynuz" olarak da bilinen Haliç'te suyun rengi görenlerini şoke etti. Suyun rengini gören vatandaşlar bu duruma isyan ederek, “Eskiden gayet güzeldi. Yürüyüş yapıyorduk. Şimdi çocuklarla geldiğimizde mikrop kapar diye korkuyoruz." ifadelerini kullandı.Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde çok büyük özenle Haliç temizletilmişti. Ancak Haliç, CHP'li İBB yönetiminde Türkiye'nin 90'lı yıllarda yaşadığı o korkunç günlere geri döndü. İstanbul'da yalnızca Haliç değil pek çok nokta maalesef İBB yönetiminin kötü idaresi ile karşı karşıya kalmış durumda. Maltepe Dragos sahilinin de Haliç'ten farklı kalır bir yanı yok. Denize akan deredeki suda oluşan kirlilik nedeniyle hem çevreye kötü kokular yayılıyor hem de görüntü kirliliği oluşuyor.

Giriş Tarihi 19 Haziran 2023, 09:59 Güncelleme 19 Haziran 2023, 15:34
İstanbul Haliç’te tedirgin eden görüntü! Vatandaşlar tepki gösterdi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un önemli noktalarından biri olan "Altın Boynuz" olarak da bilinen Haliç'te suyun rengi görenleri hayrete düşürdü.

Bir zamanlar çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle yanından bile geçilmeyen Haliç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde temizlenmeye başlanmıştı. Hatta Haliç, yüzülebilecek hale bile gelmişti. Gözde bir nokta haline gelen Haliç, pek çok kişinin sevdiği bir yer olarak akıllara kazınmıştı. Ancak Haliç, CHP'li İBB'ye geçmesinin ardından eski karanlık günlerine geri döndü. Ağırlıklı olarak ada ve çevresinde yoğunlaşan renk değişikliğiyle beraber kötü kokular yayılmaya başladı.

Haliç çevresinde oturmaya veya yürüyüşe gelen vatandaşlar, kötü kokan sudan rahatsız olduklarını belirterek Haliç'in temizlenmesini istedi.

Kıyıda da çöplerle kaplanan Haliç'in havadan görüntüsü durumun vehametini gözler önüne serdi.


"ÇOK RAHATSIZ EDİCİ BİR KOKU"
Bölge sakinlerinden Nurcan Öztürk, "Yukarı oturuyoruz. Çocukları havalandırmak için buraya iniyoruz. Eskiden koku yoktu. 4 ve 5 aydır bir koku hissediyoruz. Çok rahatsız edici bir koku. Özellikle sabahları yoğun bir şekilde hissediyoruz" dedi.

ESKİDEN GAYET GÜZELDİ
Sütlüce Parkı'na gelen bir vatandaş ise "Eskiden gayet güzeldi. Yürüyüş yapıyorduk. Şimdi çocuklarla geldiğimizde mikrop kapar diye korkuyoruz. Şuan memnun değiliz. Kokudan dolayı çocukları getiremiyorum. Eskiden gayet mis gibiydi" diye konuştu.

Öte yandan İstanbul'da yalnıza Haliç değil pek çok farklı noktada kötü İBB yönetiminin vasat belediyecilik anlayışı göze çarpıyor.

Maltepe Dragos sahilinde, denize akan deredeki suda oluşan kirlilik nedeniyle hem çevreye kötü kokular yayılıyor hem de görüntü kirliliği oluşuyor. Maltepe sahilindeki derede oluşan kirlilik adeta Haliç'teki kirliliği hatırlatan derecede.

Suda oluşan kirlilik nedeniyle suyun renginde değişimlerin oluştuğu, dereden çevreye kötü kokuların yayıldığı ve bunun görüntü kirliliğini de beraberinde getirdiği görüldü. Adeta Haliç'teki kirli manzaraları akıllara getiren kirlilik, çevredeki vatandaşların da tepkisini çekiyor. Sahile gezmeye veya oturup piknik yapmaya gelen vatandaşlar kötü kokudan şikayetçi oluklarını ifade etti.

İNSANLAR BIKTI ARTIK
Bölgede yaşayan Sercan Çınar, "5-6 yıldır buradayız ve devamlı böyle, hiç değişmedi. Sadece genişletme oldu, temizlik olmadı. Diğer tarafı temizlediler ancak burayı temizlemediler. Koku aynı şekilde devam ediyor. Keşke temizlense, insanlar bıktı artık. Yazın sıcakta daha kötü kokuyor" dedi.

İLGİLENEN MAALESEF YOK
Sahile gelen vatandaşlardan Mehmet Koç, "Bu kokuyu kesmek için zemini komple temizlemeleri lazım. O da temizlenmediği için koku devam ediyor. 35 yıldır buradayım ve koku hala var. Sadece duvar ördüler ve gittiler. Temizlik olsun ve koku gitsin. Ama maalesef ilgilenen yok. Yemeğe gelince herkes var, iş olunca kimse yok" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN