Son dakika: Aksaray'da eğitim uçağı düştü: 2 pilot kurtuldu

Son dakika haberi... İstanbul'dan kalkan eğitim uçağı Aksaray'ın Ortaköy ilçesinin Kirli Köyü yakınlarında boş araziye düştü. Kazadan 2 pilot yara almadan kurtuldu. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, uçağının motor arızası nedeniyle düştüğünü açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2023, 14:47 Güncelleme 07 Haziran 2023, 15:22
Son dakika: Aksaray’da eğitim uçağı düştü: 2 pilot kurtuldu

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Aksaray'ın Ortaköy ilçesi Kirli köyünde boş araziye eğitim uçağı düştü. Pilotlar Hakan Zengin ve Hakan Göktürk, kazadan yara almadan kurtuldu.

HASTANEYE KALDIRILDI
Nevşehir'den havalandığı belirtilen eğitim uçağı, saat 14.15 sıralarında Aksaray'ın Ortaköy ilçesi Kirli köyünde boş araziye düştü. Pilotlar Hakan Zengin ve Hakan Göktürk kazadan yara almadan kurtulurken, bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İstanbul'dan kalkan eğitim uçağının motor arızası nedeniyle ilçeye bağlı Bozkır ve Sarıkaraman köyleri arasındaki bir arsaya düştüğünü söyledi.

Özel bir şirkete ait eğitim uçağında iki pilot bulunduğunu aktaran Aydoğdu, "Otobanın 700 metre uzağında bir arsaya düştü. Pilotlarla telefonla görüştüm, durumları iyi." dedi.

Aydoğdu, iki pilotun yaralandığını, ekiplerin kaza yerine ulaştığını ve yaralı pilotların hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN