Kan donduran cinayeti itiraf etti: Etiyopyalı kadın, Türk bisikletçiyi beyzbol sopasıyla öldürmüş, çekçek arabasıyla sahile götürüp yakmış

İstanbul Zeytinburnu’nda 1 ay önce yarısı yanmış şekilde bulunan cesedin sırrı polis ekiplerince aydınlatıldı. Cesedin bisikletliler derneği üyesi Halil Özdemir’e ait olduğu anlaşıldı. Cinayet Büro Ekiplerince yapılan çalışmada Halil Özdemir’in sosyal medya üzerinden tanıştığı Etiyopyalı kadın M.E.H. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Tutuklanan kadın cesedi bir gün sonra çuvala koyduğunu, çek-çek arabalarla Kazlıçeşme Miting Alanı'na götürdüğünü ve ateşe verdiğini itiraf etti.

Giriş Tarihi 07 Haziran 2023, 12:11 Güncelleme 07 Haziran 2023, 12:13
Kan donduran cinayeti itiraf etti: Etiyopyalı kadın, Türk bisikletçiyi beyzbol sopasıyla öldürmüş, çekçek arabasıyla sahile götürüp yakmış

İÇİNDEKİLER

Bisikletliler Derneği üyesi Halil Özdemir, geçen 9 Mayıs'ta esrarengiz şekilde ortadan kayboldu. Halil Özdemir'in kardeşi polise giderek ağabeyinin 9 Mayıs günü ortadan kaybolduğunu Eyüpsultan'daki evinden bisikletine binerek ayrıldığını, daha sonra haber alamadıklarını söyledi.

Polis Halil Özdemir'i ararken, 11 Mayıs'ta Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Mahallesi'nde yakılarak öldürülmüş bir kişinin cesedi bulundu.İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cesedin Halil Özdemir'e ait olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada, Halil Özdemir'in sert bir cisimle başına vurularak öldürüldüğü ve sonra da cesedinin yakıldığı belirlendi.

BİSİKLET BULUNAMADI
Halil Özdemir'in 3 bin liraya satıldığı öne sürülen bisikleti ise bulunamadı. Cinayet Büro uzmanları, önce Halil Özdemir'in gasp edilmiş olabileceğini değerlendirdi. Yapılan araştırmada, Halil Özdemir'in Fatih'te bir kadınla buluşmak için evinden ayrıldığı anlaşıldı.

ŞÜPHELİ YAKALANDI
Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, Halil Özdemir'in buluştuğu kadının Etiyopya uyruklu M.E.H. olduğu belirlendi. Polis, günlerce yapılan çalışmayla cinayetin bir numaralı şüphelisi olan kadının izini buldu. M.E.H. 25 Mayıs'ta yakalandı. Evde yapılan aramada, Özdemir'e ait bisiklet kaskı ve kask kamerası bulundu.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
Emniyete götürülen şüpheli M.E.H., Halil Özdemir'le olaydan önce birkaç kez telefonla görüştüğünü anlattı. M.E.H.'nin iddiasına göre, Halil Özdemir olay günü bir kez daha arayarak buluşmak istedi. Bunun üzerine M.E.H. evinin adresini verdi. Evine gelen Halil Özdemir'in kendisine yakınlaşmak istediğini öne süren M.E.H.'nin, bunun üzerine, eline geçirdiği beyzbol sopasıyla Özdemir'in başına vurduğunu söylediği belirtildi.

M.E.H., cinayeti itiraf ederken, cesedi bir gün sonra çuvala koyduğunu, çek-çek arabalarla Kazlıçeşme Miting Alanı'na götürdüğünü ve ateşe verdiğini söylediği de öğrenildi.

KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN TUTUKLANDI
Öldürdüğü Halil Özdemir'in bisikletini 3 bin liraya sattığını söylediği öne sürülen M.E.H., 'kasten öldürme' suçundan sevk edildiği adliyede tutuklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN