Sağanak yağış Karadeniz'de felakete neden oldu! 2 kişi hayatını kaybetti 1 kişi kayıp

Karadeniz'in birçok beldesi şiddetli yağış nedeniyle sular altında kaldı. Büyük maddi hasar meydana gelirken, sel sularına kapılan iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise kayıp.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2023 Güncelleme 06 Haziran 2023, 08:59
Sağanak yağış Karadeniz’de felakete neden oldu! 2 kişi hayatını kaybetti 1 kişi kayıp

İÇİNDEKİLER

Sağanak yağış, İzmir Ankara ve Antalya'dan sonra Karadeniz'de de felakete neden oldu. Amasya'nın merkeze bağlı Kızılkışlacak köyü yakınlarında Serkan Şahin ile eşi Zilal Şahin, otomobilleriyle sel sularına kapıldı. Serkan Şahin kendini kurtarırken, eşi sel sularında kayıplara karıştı. Araçta bulunan Murat Ekşi'nin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Samsun'da da Şükrü Köksal sel sularına kapılarak boğuldu. Sinop ve Kastamonu'dan okullara tatil haberi geldi. 2021 yılında sel afetinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde gece boyu etkili olan yağışlar nedeniyle su seviyesinin yükseldiği Ezine Deresi'nde taşmalar meydana gelse de yapılan çalışmalar nedeniyle zarar çok olmadı. İnebolu'da ise Söke Deresi'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle dere kenarında bulunan bazı iş yeri ve evleri su bastı. Burada yaşayan vatandaşlar itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından tahliye edildi. Bölgede ekiplerin çalışmalarını sürüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN