Hatay'da pes dedirten olay: Kuyumcu Murat Faiz emanet olarak dükkanında bulunan altınlarla sırra kadem bastı!

Kuyumcu Murat Faiz, 30 kişinin kendisine emanet olarak bırakılan altınlarla kayıplara karıştı. Depremzedeleri milyonlarca lira dolandırdığı anlaşıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2023 Güncelleme 05 Haziran 2023, 06:58
Hatay’da pes dedirten olay: Kuyumcu Murat Faiz emanet olarak dükkanında bulunan altınlarla sırra kadem bastı!

İÇİNDEKİLER

Hatay'da Murat Faiz adlı kuyumcu depremzedelerin kendisine teslim ettiği altınlarla kaçtı. Kuyumcunun yaklaşık 30 kişiyi milyonlarca lira dolandırdığı anlaşıldı.

Hatay'ın Altınözü ilçesi Sofular Mahallesi'nde yaşayan Şakir Gündem (37), yaklaşık 8 yıl önce her ay kuyumcu Murat Faiz'den parasını verip Cumhuriyet altını almaya başladı.

Ancak Şakir Gündem, altını evde çalınır düşüncesiyle kuyumcuda bıraktı. Gündem, kuyumcuda biriktirdiği piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan 47 Cumhuriyet altınını almak isteyince işler karıştı.



HEP OYALADI!
Faiz, "Tamam ödeyeceğim" diyerek Gündem'i oyalamaya başladı. 6 Şubat'taki depremin ardından da "İstanbul'daki alacaklarımı almaya gidiyorum" diyerek kayıplara karıştı.

Gündem, "Gündüz inşaatlarda gece ise garsonluk yaparak kazandığım paralarla o altınları aldım. Benimle birlikte onlarca insanı dolandırdı" şeklinde dert yandı. Faiz'e 300 bin TL kaptıran Soner Yaşar da "Elimizde avucumuzda ne varsa hepsini verdik. Vicdansız" diyerek isyanını haykırdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN