Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?

Kayseri İncesu'da yaşanan deprem sonrası vatandaşlar KAyseri hangi fay hattında sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, AKyseri fay hattında mı? Kayseri fay hattı kırıldı mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD'ın verilerine göre, Kayseri'nin İncesu ilçesinde 4,7, 4.3 ve 4.4 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldi.

Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?-2

KAYSERİ DEPREM BÖLGESİ Mİ?

MTA'nın diri fay haritasına göre; Kayseri bölgesine yakın olan Erciyes Fayı ve Erkilet Fay Zonu bulunmaktadır.

Kayseri İncesu depremi kamerada! Anbean deprem videosu izle

Kayseri il merkezi kuzeybatısından ve güneydoğusundan geçen fay hatlarıyla sınırlanmıştır. Kayseri, Türkiye deprem haritasına göre üçüncü derece riskli bölgeler arasında yer alıyor.

Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?-3

KAYSERİ DEPREM TEHLİKESİ VAR MI?

Ülkemizin çoğu yerleşimleri gibi Kayseri de diri fay üzerinde yer alan ve deprem tehdidi altında yaşayan bir ilimizdir.

Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?-4

KAYSERİ EN RİSKLİ İLÇELER

Fay hattı üzerinde yer alan 110 ilçe haritasına göre ise Kayseri'nin en riskli bölgesi Talas ve Yeşilhisar olarak belirlendi.

Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?-5

KAYSERİ İNCESU'DA DEPREM!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İncesu ilçesi merkezli saat 14.47'de, 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 12,8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?-6

4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2. DEPREM

AFAD verilerine göre saat 14.47'de merkez üssü Kayseri İncesu olan 4.7 büyüklüğündeki ardından, saat 14.53'te de merkez üssü yine İncesu olan 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kayseri hangi fay hattında, fay hattı var mı? Son dakika Kayseri İncesu depremi! Kayseri fay hattı kırıldı mı, koptu mu?-7

4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE 3.DEPREM

AFAD verilerine göre saat 14:48'de merkez üssü Kayseri Hacılar olan 4.4 büyüklüğünde üçüncü deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 km derinliğinde olduğu bildirildi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler