Artvin'de çığ düştü: 2 ölü, 7 yaralı! Çığdan kurtulan Serdar Kılıç dehşet anlarını anlattı: "400 metre eninde çığ tabakası"

Son dakika haberi! Artvin'in Yusufeli ilçesinde bugün Olgunlar mahallesi yaylasında yaşanan çığda ilk belirlemelere göre çığ altında kalan 2 dağcı öldü, 7 kişi de yaralandı. Kaçkar Dağları'nda çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden tur kafilesindeki 2 kayakçının, Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Antrenörü Mustafa Tekin ve Dağ Kayağı Antrenörü Necmi Can Öztoprak'ın olduğu belirlendi. Çığdan sağ kurtulan ‘Doğadaki İnsan’ programı sunucusu Serdar Kılıç, yaşanan dehşet anlarını anlattı. Gruptakilerin, çığ düşmesinden kısa bir süre önce sosyal medyada paylaştıkları video ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 04 Mart 2023, 17:32 Güncelleme 05 Mart 2023, 05:36
Artvin’de çığ düştü: 2 ölü, 7 yaralı! Çığdan kurtulan Serdar Kılıç dehşet anlarını anlattı: 400 metre eninde çığ tabakası

İÇİNDEKİLER

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen çığdan sağ kurtulan 'Doğadaki İnsan' programı sunucusu Serdar Kılıç, yaşanan dehşet anlarını anlattı.

Artvin'in Yusufeli ilçesi Yaylalar Köyü Olgunlar Mahallesi'nde meydana gelen çığda 2 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı.

SON ANLARI ORTAYA ÇIKTI | VİDEO İZLE

Gruptakilerin, çığ düşmesinden kısa bir süre önce sosyal medyada paylaştıkları video ortaya çıktı.

Çığ altında kalan ekibin arasında yer alan TRT'de yayınlanan 'Doğadaki İnsan' programı yapımcısı ve aynı zamanda sunucusu Serdar Kılıç yaşananları anlattı. Kılıç "Bugün öğleden sonra saat 14.20 civarlarında bir grup arkadaşımız Artvin Yusufeli ilçesi Yüncüler köyü Olgunlar Mahallesi'nin sol tarafında bulunan vadinin içerinden tam donanımlı ekiple yukarıya doğru gidiyordu. Bu esnada dağın sağ yamacından hızlı bir şekilde aşağı yukarı 400 metre eninde çığ tabakası kopuyor."

"Ve bu çığ hızlı bir şekilde ekibin üzerine iniyor. Çığ altından ilk ben çıkabildim, sonra sinyal gönderici aletlerle sırayla tek tek 5 kişinin yerini tespit edebildik. Daha sonra ekibin 3 kişisi yukarıdaydı. Onlar çığ altında kalmamıştı, onlar da yetişti. Daha sonra 3 kişi daha çığ altında sağ salim çıkarttık. Diğer iki tanesi çok derindeydi biri 8 metre gibi diğeri 6 metre gibi derinlikteydi. Onlara yarım saatte ulaşabildik. Biz de ekibi toparladık sağ salim aşağıya inmek için yola çıkıyoruz. Bu bölgeye belki 20 kez çıktık. Davet üzerine burada bulunuyorum. Kendimizi bir an kurtarma içinde bulduk, depremden çıktık, buraya geldik. Duygularımı anlatamıyorum" ifadelerini kullandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Artvin'in Yusufeli ilçesinde çığ düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçenin Yaylalar köyünün Olgunlar Mahallesi yaylasında kayak yapanların üzerine saat 15.00 sıralarında çığ düştü.

İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda, ilgili tüm ekipler olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Rize - Artvin sınırlarında Kaçkar Dağları'nda çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden tur kafilesindeki 2 kayakçının, Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Antrenörü Mustafa Tekin ve Dağ Kayağı Antrenörü Necmi Can Öztoprak'ın olduğu belirlendi. Yaralı kurtarılan kayakçıların da hastaneye kaldırılacağı öğrenildi. Tekin'in, ekibiyle Erzurum'dan deprem bölgesi Malatya'ya giderek, 19 kişinin enkaz altından sağ kurtarılması çalışmalarına da eşlik etmişti

Artvin Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Bugün saat 15.00 sıralarında Yusufeli ilçemiz Yaylalar Köyü Olgunlar Mahallesi yaylasında kayak yapan vatandaşlarımızın üzerine çığ düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız ex olmuş, 7 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmıştır. AFAD İl Müdürlüğümüz koordinesinde ilgili tüm ekiplerimizce olay ile ilgili gerekli çalışmalar yürütülmektedir" denildi.



VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yusufeli ilçesine bağlı Yaylalar köyünün Olgunlar Mahallesi mevkisinde, 9 kişi doğa yürüyüşü yaptığı esnada çığ düştü. Gruptakilerden 5'inin çığ altında kaldığı belirtilen açıklamada, "Çığ altında kalan vatandaşlarımızdan 2'si vefat etmiş, 3'ü ise yaralı olarak çıkarılmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.



Vali Yılmaz Doruk, AA muhabirine, çığda, Mustafa Tekin ve Necmi Can Öztoprak'ın hayatını kaybettiğini söyledi. Doruk, bölgede cenazelerle ilgili işlemlerin sürdüğünü, yaralıların ise kırsal kesimden ilçe merkezine getirileceğini kaydetti.

Öte yandan olayda yaşamını yitiren Mustafa Tekin ve Necmi Can Öztoprak'ın dağ kayağı antrenörü olduğu öğrenildi.



ARTVİN'DE ÇIĞ DÜŞMESİ SONUCU YARALANAN DAĞCILAR BÖLGEDEN TAHLİYE EDİLDİ
Artvin'in Yusufeli ilçesinde çığ düşmesi sonucu yaralanan üç dağcı ile hayatını kaybeden iki dağcının cenazeleri ilçe merkezine getirildi.

İlçeye bağlı Yaylalar köyünün Olgunlar Mahallesi mevkisinde, doğa yürüyüşü sırasında çığ altında kalarak yaşamını yitiren dağcıların cenazeleri ile yaralıların bölgeden tahliyesi için Artvin İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün koordinesinde yaklaşık 10 saatlik çalışma yürütüldü. Tahliye için gönderilen helikopter olumsuz hava koşulları nedeniyle bölgeye iniş yapamadı.



Durum üzerine kara yoluyla bölgeye ulaşan Artvin Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Rize ve Erzurum Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ile Yusufeli Dağcılık Kulübü üyeleri, yaralı ve cenazelerin tahliyesi için çalışma başlattı. Uzun uğraşlar sonrasında yaralılar ile olayda yaşamını yitiren Mustafa Tekin ve Necmi Can Öztoprak'ın cenazeleri çığın düştüğü bölgeden kızaklarla köy merkezine indirildi.

Yaralılardan ikisi ayakta tedavi edilirken Batuhan Gündoğdu, ambulansla Yusufeli Devlet Hastanesine götürüldü. Hayatını kaybeden iki dağcının cenazeleri ise hastane morguna kaldırıldı. Hastaneye giden Artvin Valisi Yılmaz Doruk, yaralının sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı, hayati tehlikesi olmayan Gündoğdu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN