Enkaz altında ‘son videom’ diyerek kendisini çekmişti! Taha Erdem dünyaya manşet oldu

Enkaz altında ‘son videom’ diyerek kendisini çeken, ardından kurtarılan Taha Erdem, dünyaya manşet oldu. 17 yaşındaki genç için ‘bir ulusun kalbini fethetti’ yorumu yapıldı..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2023 Güncelleme 21 Şubat 2023, 06:57
Enkaz altında ‘son videom’ diyerek kendisini çekmişti! Taha Erdem dünyaya manşet oldu

İÇİNDEKİLER

Dünya, tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Türkiye için seferber olmuş durumda. Pek çok ülke bu zor dönemde Türkiye'nin yanında yer alırken, Taha Erdem isimli gencin hikayesi dünya basınında geniş yer buldu. Adıyamanlı Taha Erdem, 7.7 büyüklüğündeki depremde yıkılan Yeni Sanayi Mahallesi'ndeki 47 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı'nın enkazının altında kaldı. Deprem esnasında uyanan ve kaçmaya çalışırken kapıya çarparak bayılan Taha Erdem (17), daha sonra binadakilerin çığlıkları ile uyandı. Uyandığında üzerinde enkaz yığını olduğunu fark etti. Ayağı sıkışan ve kıpırdayamayan 11. sınıf öğrencisi Taha Erdem, kurtulamayacağını düşündüğü için 'son videom' diye bir video çekti. Erdem'in "Pişmanlıklarım var. Allah affetsin. Buradan çıkacağımı zannetmiyorum. Öleceğim. İşte ölüm hiç beklemediğimiz anda geliyor" dediği video milyonlarca kez izlendi. İşte gazetelerin yorumları:



Daily Mail: Türk genci, depremden saatler sonra canlı çıkarılmadan önce enkazdan duygusal bir veda videosuyla bir ulusun kalbini fethediyor.
Guardian: Türk genç enkazda son anları filme aldı. Son sözlerini söylediğine inanan genç adam olağanüstü bir dayanıklılık ve cesaret gösterdi.
The Sun: Erdem, hayatının en özel anlarını kaydetti. Cesaretle. Toronto Sun: Türk genci ne kadar da cesur ve korkusuz. Son videom dese de hayatta ve umutlu.
CNN: Taha Erdem, enkaz altında video çekti. Pişmanlıkları vardı. Öleceğini düşünüyordu ama şimdi kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN