Depremde yakınlarını kaybeden bebeklere, devlet ana sahip çıktı

Depremde yakınlarını kaybeden bebeklere, devlet ana sahip çıktı. Şu ana kadar 175 küçük çocuğun yakını bulunamadı. Onlara aile olmak için 100 bin kişi başvuru yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2023 Güncelleme 12 Şubat 2023, 06:59
Depremde yakınlarını kaybeden bebeklere, devlet ana sahip çıktı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yaşadığı büyük deprem felaketinin ardından göçük altından çıkan çocuklar, devletin şefkatli kollarına alındı. Refakatsiz bebeklerin ailelerinin yaşayıp yaşamadığı kesinleşmeden ve çocukların deprem travmasını atlatmadan herhangi bir evlat edindirme veya koruyucu aile hizmetlerinden yararlandırılmayacağı açıklandı. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin, koruyucu aile başvuru sayısının 100 bini geçtiğini hatırlattı. "Yavrularımızın henüz ailelerini kaybedip kaybetmediklerini bilmiyoruz. Bir de depremin yaratmış olduğu travmatik bir süreç var. Bu süreç içerisinde çocuklarımızı koruyucu aile veya evlat edindirme hizmet modellerinden yararlandırmayacağız. Çünkü hem biraz ailelerine dönüşünü bekleyeceğiz hem de bu çocukların travmatik süreçlerini destek elemanlarımızla beraber yönetmesini bekleyeceğiz. ifadesini kullandı.

ENKAZDA HAYATA MERHABA
Enkaz altından çıkarılan ve refakatçisi olmayan 175 çocuğun tedavisinin devam ettiğini belirten Şahin, 142 çocuğun ise tedavisinin ardından deprem bölgesi dışındaki Ankara, Adana ve Mersin illerindeki kuruluşlara yerleştirildiğini bildirdi.

KORUYUCU AİLE ŞARTLARI
Koruyucu aile olabilmek için E-Devlet'ten veya deprem bölgesi dışındaki il müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Aile Bakanlığı, koruyucu aile şartlarını söyle sıralıyor Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.
TC vatandaşı iseniz
✖ Sürekli Türkiye'de ikamet ediyorsanız
✖ 25-65 Yaşları arasındaysanız
✖ En az ilkokul mezunu iseniz
✖ Düzenli gelire sahipseniz
✖ Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz
✖ Evli ya da bekâr, çocuklu ya da çocuksuz herkes koruyucu aile olabilir.



Enkazdan sağ çıkarılan küçük çocuk, yaşadığı şoku hala üzerinden atamadı. Bakışları, yürekleri yaktı.



ÜNLÜLER SIRADA
Oyuncu Hande Erçel'in ablası Gamze Erçel ve eşi Caner Yıldırım, sosyal medya hesabından depremzede bir bebeğe aile olmak için koruyucu aile başvurusunda bulunduklarını açıkladı. "Biz eşimle karar verdik. Bir bebeğin ailesi olmak için başvuru yaptık" ifadesini kullandı. Hasan Can da 10 depremzede çocuğa bakacağını yazdı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN