İskenderun’daki Orcan Apartmanı'daki acı dünyaya manşet oldu

İskenderun’daki Orcan Apartmanı, her katındaki acı ile dünyaya manşet oldu. 3. kattaki Ceyda, 7-8 saat önce aldığı perdeyi, odasına asmıştı. Maalesef Ceyda’nın da cesedi dün enkazdan çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2023 Güncelleme 12 Şubat 2023, 06:59
İskenderun’daki Orcan Apartmanı’daki acı dünyaya manşet oldu

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 şiddetli deprem sonrası bölge dehşeti yaşadı. Bu bağlamda birçok bina enkaz haline dönerken İskenderun'daki Orcan Apartmanı dünyada gündem oldu. İşte kat kat büyük acı:



BİRİNCİ KAT: 63 yaşında Şehvar isimli bir kadın ve kızı Derya yaşıyordu. Aynı katta bulunan karşı dairede üniversite mezunu Berk isimli bir genç kalıyordu. Kardeşi Doğukan, depremden sonra binanın ucundaki enkazın altında annesiyle birlikte kurtarıldı. Berk ise vefat etti.



İKİNCİ KAT: Binanın ikinci katında bir anne-kız daha var. 64 yaşındaki Hatice ve 33 yaşındaki Derya. Bir yakınları anne ve kızı "Tom ve Jerry" diye tanımlıyor. "Biri bir şey yapsa, diğeri tersini yapardı ama birbirleri olmadan yaşayamazlardı. Şimdi bile muhtemelen birbirlerine yakınlar.

ÜÇÜNCÜ KAT: Ceyda Öcen, üçüncü katta anne ve babasıyla oturuyordu. Pazar günü depremden 7-8 saat önce kendi odasına arkadaşı Damla ile perde almıştı. Hemen de astı. Enkazdan dışarıya taşan o perde, acının da fotoğrafıydı. Maalesef dün Ceyda'nın cesedi çıkartıldı.

DÖRDÜNCÜ KAT: Enkazın yanında durup, yakınlarından apartman sakinleri hakkında bilgi alırken bir kişi sağ çıkartıldı. Etrafında çok sevilen 50 yaşındaki anne Ferdane'ydi. Bir görevli, götürülürken ne kadar süre enkaz altında kaldığını sorduğunu söyledi. Oğlu "Üç gün anne" diye yanıt verdi. O altı gün geçtiğini sanmıştı. Karşı dairedekiler ise can vermişti.

BEŞİNCİ KAT: Yeni taşınan bir gençti. Çok heyecanlıydı. Doktor olmak istiyordu. Maalesef onun da cesedine ulaşıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN