TIR’ın yükü 2 ton artınca kaçaklar yakalandı (Yurttan ve dünyadan haberler)

TIR’ın yükü 2 ton artınca dorsede arama yapıldı. Fazlalığın, 26 Afgan olduğu anlaşıldı. İşte habere ilişkin tüm detaylar ve sizler için derlediğimiz yurttan ve dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2023 Güncelleme 06 Şubat 2023, 06:58
TIR’ın yükü 2 ton artınca kaçaklar yakalandı Yurttan ve dünyadan haberler

İÇİNDEKİLER

Ağrı Doğubezayıt'ta insan kaçakçıları, İran'dan gelen cam yüklü TIR'a, mola sırasında şoför görmeden 26 Afgan mülteci bindirdi. Durumdan habersiz yoluna devam eden İranlı TIR'cı, Erzurum'da kantara girdiğinde, 40 ton olması gereken yükü 42 ton gelince, duruma anlam veremese de 3 bin 600 lira ceza ödedi.



Trabzon limanında aracı park ettiğinde sesler duyan TIR'cı, gümrük görevlilerine haber verdi. Dorsede 535 kilometre yolculuk yapan kaçakların İstanbul'a gitmek istedikleri, ancak insan tacirleri tarafından rastgele bir TIR'a bindirildikleri için Trabzon'a götürüldükleri belirlendi.



ACI HAYAT
KONYA'DA yaşayan Mustafa Altan (55) ve Sultan Altan (52) çiftinin çocukları Gürkan ve Eyvaz, doğuştan kas hastalığına yakalandı. Yürüme yetileri de olmayan Altan kardeşler hayata karşı her zaman pozitif olmayı başardı. Anne ve babaları da çocuklarını bir an olsun yalnız bırakmadı.



Gitmek istedikleri her yere sırtlarında taşıdı. "Hayat güzel ve yaşamak istiyoruz" diyen ağabey Gürkan Altan, çektiği acılara daha fazla dayanamadı. Önceki gün hayatını kaybetti. Acı haberi alan kardeşi Eyvaz Altan, büyük üzüntü yaşadı. Tolga YANIK


KURU FASULYE CİNAYETİ
İSTANBUL Ümraniye'de B.İ, geçen yıl babası A.İ'yi bıçaklayarak katletti. İddianamede ise babanın koronavirüslü iken yüzüne tükürerek virüs bulaştırdığı karısına, "Ben ölürsem siz de ölün" diyerek tartışma yaşadığı vurgulandı. Babanın kuru fasulye istemesi üzerine oğlu tarafından öldürüldüğü açıklandı. Katil İçmek hakkında, 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Seda Nur GÜNAYDIN



Hİ'LAL'
BARTIN İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminde görevli Bilişim Teknolojileri öğretmeni Hilal Altınbaş (41), geçen hafta beyin kanaması geçirdi. Tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.



YARDIMIN YÖNÜ GÜNEY
Tekirdağ'da henüz 3.5 aylık olan Güney Elmacı, SMA'ya yakalandı. İyileşmesi için gen tedavisi şarttı. Ailesi yardım kampanyası başlatıp çağrı yaptı: Yavrumuzun gözleri solmasın... Herkesten destek bekliyoruz.




WHATSAPIK!
İZMİR'DE Hakan Yücetürün ve kardeşi, WhatSapp'da "Canlı Yayın" grubu kurup esnafla dalgaya geçmeye başladı. Gelinlikçi Belma Ateş'in de Deniz Baykal ile fotoğrafını Ti'ye aldı. 'Seks kaseti kimleydi?" diye yazınca Ateş dava açtı: Sapıklık! (CEYHAN TORLAK)