SON DAKİKA Ehliyet affı duyurular: 2022 ehliyet affı ÇIKTI MI, ne zaman çıkacak? Meclis'e gelecek mi, torba yasada var mı?

Ehliyet affıyla ilgili son dakika gelişmeler arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Ehliyet affı bekleyenler gelecek son dakikaları merak etmeye başladı. Peki, ehliyet affı çıktı mı, ne zaman çıkacak? 2022-2023'te ehliyet affı verilecek mi? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 31 Aralık 2022, 23:02 Güncelleme 31 Aralık 2022, 23:02
SON DAKİKA Ehliyet affı duyurular: 2022 ehliyet affı ÇIKTI MI, ne zaman çıkacak? Meclis’e gelecek mi, torba yasada var mı?

İÇİNDEKİLER

Ehliyet affı bekleyenler gelecek son dakikaları merak etmeye başladı. Peki, ehliyet affı çıktı mı, ne zaman çıkacak? 2022-2023'te ehliyet affı verilecek mi? İşte merak edilenler!

2022'DE EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI?

Öncelikle şunu belirtelim ki ehliyet affının ne zaman çıkacağına dair henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Konuya ilişkin son dakika gelişmelerini takvim.com.tr'den öğrenebilirsiniz..

EHLİYET AFFI KAPSAMI

MHP Milletvekili Baki Şimşek, 1 milyon sürücünün değişik nedenlerle ya ceza puanından ya da Trafik kurallarını ihlalden ehliyetine el konulduğunu ancak lojistik sektöründe ciddi şoför sıkıntısı bulunduğunu, bu nedenle yabancı uyruklu şoförlerin çalıştırıldığını belirterek, bir defaya mahsus olmak üzere, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş şoförler için yılbaşından önce af çıkarılmasını istedi. CHP Milletvekili Özkan Yalım da ehliyet affını gündeme getirirken, kamyon TIR şoförlerinin bir suç işlediklerinde, ehliyetlerini kaptırdıklarında Avrupa'da olduğu gibi o an suç işledikleri araç üzerinden cezalandırılmalarını, ekmek parasını kazandıkları ağır vasıta ehliyetinden muaf tutulmaları gerektiğini söyledi.