85 yaşındaki Kadir Özdemir, olay yerine 3.5 dakikada giden 112 ekibinin müdahalesiyle hayata tutundu: Allah razı olsun

Kadir Özdemir, 85 yaşındaydı. Bir anda rahatsızlandı. 3.5 dakikada olay yerine giden 112 ekibinin müdahalesiyle hayatta kaldı. Dün de o sağlıkçıları evinde ağırladı. “Onlardan Allah razı olsun” demesi herkesi duygulandırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2022 Güncelleme 05 Aralık 2022, 06:57
85 yaşındaki Kadir Özdemir, olay yerine 3.5 dakikada giden 112 ekibinin müdahalesiyle hayata tutundu: Allah razı olsun

İÇİNDEKİLER

Yaşlı adam, hayatını kurtaran sağlık ekibini evinde ağırladı. Ziyarette duygusal anlar yaşandı. Yüreklere dokunan olay 26 Kasım'da Eskişehir Tepebaşı'nda yaşandı. 85 yaşındaki Kadir Özdemir, bir anda evinde rahatsızlandı. Yakınları hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Bunun üzerine zamanla yarış başladı. Sağlık ekipleri, tam 3.5 dakikada Özdemir'in evine ulaştı. Kalbi duran yaşlı adam, 15 dakikalık kalp masajının ardından hayata bağlandı. Bir gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilip evine yollandı. Dün de hayatını kurtaran sağlık ekibinden Dr. Haluk Kıvanç, ATT ve ambulans sürücüsü İsa Çam, ATT Nurcan Kabacık, çağrıyı karşılayan Şerife Tekindor'u evinde ağırladı. Çok mutlu olduğunu belirten Özdemir, "Kardeşlerime tek söyleyeceğim; Allah razı olsun" ifadesini kullandı. Eşi Cavide Özdemir ise o anları gözyaşlarıyla anlattı: Eşim aniden bayıldı. Hemen geldiler, Allah razı olsun. O gün çok ağladım. Umudu kestik, hatta Kelime-i Şehadet getirdik. 'Gidiyor herhalde' dedik.



Kadir Özdemir'e ilk müdahaleyi yapan Dr. Haluk Kıvanç "Müdahale sonrası gözünün açıldığını gördük. Hem kalp masajı yapıp hem de konuşmaya çalıştık. Baktık ki; Kadir amca hayatına devam ediyor. Nabzı da toparlandıktan sonra hastaneye sevk ettik. Çok şükür bir problem yaşamadık" dedi.

Sağlıkçı Nurcan Kabacık, hayata döndürdükleri Kadir Dede'yi ziyaret etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN