Filmleri aratmayan sahtecilik hikayesi! Sahte kartlarla ameliyatlara girdi dikişi bile attı

Ayşe Özkiraz, ailesini ‘Çapa’yı kazandım’ yalanıyla kandırdı! Soluğu İstanbul’da aldı. ‘Ayşem’ adıyla sahte kart bastırıp derslere katıldı! Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki doktorları da inandırdı. Ameliyatlara girdi, hatta hastalara dikiş attı. Ancak yakalandı. Filmleri aratmayan planını duyan şaştı kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2022 Güncelleme 29 Kasım 2022, 09:26
Filmleri aratmayan sahtecilik hikayesi! Sahte kartlarla ameliyatlara girdi dikişi bile attı

İÇİNDEKİLER

Akıllara durgunluk veren olay Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşandı. Lise mezunu olan Ayşe Özkiraz, acil serviste görevli bir doktorla tanıştı. "Çapa'yı birinci bitirdim. TUS'tan da 81 aldım" yalanını attı. Çocuk Cerrahisi'nde çalışmaya başladı. Ameliyata girdi, hatta hastalara dikiş attı! Ancak tıp terimlerini yanlış kullanınca yakalandı! Diğer doktorların şikayeti üzerine hakkında soruşturma açıldı. Tutuklandı. Filmleri aratmayan oyununu anlattı:



Liseden 2021'de mezun oldum. Ailem tıp fakültesinde okumamı çok istiyordu. Ancak sınavda başarılı olamadım.
Ailemin güvenini sarsmamak için evde sorun olmasın diye Çapa Tıp Fakültesi'ni kazandığımı söyledim. Gerçek sınav belgesi üzerinde telefonla oynama yaptım. Sahte bir belge hazırladım.
İstanbul'a gittim. Fatih'te bir yurda yerleştim. Kendimi tıp öğrencisi olarak tanıttım. Öğrenci belgesi istediler, "Getireceğim" diye oyaladım.
Yurtta, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde okuyan öğrencilerle kaldım. Sık sık Çapa Tıp Fakültesi'ne gittim. Oradaki öğrencilerle arkadaşlık kurdum.
Okula girebilmek için Eminönü'nde bir handa kendime kimlik kartı yaptırdım. Üstüne 'Ayşem' yazdırdım. Plaketleri de Instagram'dan bir sayfa ile görüşerek yaptırdım.

Okula gitmediğim zamanlarda part time başka yerlerde çalıştım.
2021'in kasım ayında annem hastalandı. Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada acil servisteki N.Ö. isimli hekime kendimi doktor olarak tanıttım.
Sonra birkaç kez daha hastaneye gittim. Acil serviste vakit geçirdim. Doktor F.Ç. bana izin verdi.
2022 Haziran ayında Dr. M.K.'nin odasına gittim. Kendimi Çapa Tıp Fakültesi mezunu doktor olarak tanıttım. TUS sınavında 81 puan aldığımı söyledim. Sahte sonuç belgesini yine telefonda oynama yaparak oluşturdum. Bana inandı.
Dr. M.K. izin verince Çocuk Cerrahisi bölümüne gidip gelmeye başladım. Muayenelere katıldım. Ameliyatlara girdim. Dikiş işlemini bizzat yaptım.
Zamanla herkesin güvenini sevgisini kazandım. Doktorun odasının anahtarı bile bendeydi.
12 Kasım'da Dr. M.K.'nin sekreteri beni çağırdı. Gerçek adımı sorunca oyunumun ortaya çıktığını anladım.
Gerçeği itiraf edince bana verdikleri kaşeyi aldılar.



EVİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ
Ayşe Özkiraz'ın evinde arama yapıldı. Ankara Şehir Hastanesi, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci kimlik kartı ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi intörn doktor kimlik kartı çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN