Konya'daki barınakta kürekle köpeği öldüren iki cani tutuklandı

Konya’daki barınakta bir görevli, kürekle sokak köpeğini katletti! Diğeri ise yerlerde sürükledi! Kameraya kaydedilen o anlar tüyler ürpertti! İki caninin tutuklandığı belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2022 Güncelleme 26 Kasım 2022, 06:59
Konya’daki barınakta kürekle köpeği öldüren iki cani tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, dün sosyal medyada yayınlanan görüntülerle sarsıldı! Öyle ki Konya'daki Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki bir görevli eline küreği aldı! Barınakta yaşayan bir köpeğin kafasına acımadan defalarca vurarak ölümüne yol açtı. Kanlar içinde kalan köpek, başka bir görevli tarafından sürüklenerek çöpe atıldı! Geçtiğimiz hafta çekildiği belirlenen o görüntüler, vicdanları yaraladı. Yaşanan bu vahşete, başta hayvan severler olmak üzere tüm Türkiye'den tepki yağdı. Bunun üzerine yetkililer düğmeye bastı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Hayvana işkence yaptığı belirlenen Murat B. ve Sefa Ç. tutuklandı. Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.'nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. de açığa alındı. Konya Büyükşehir Belediyesi "Olay, duyulduğu ilk andan itibaren, tüm yönleriyle incelenmiş, sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Olay, hassasiyetiyle takip edilmektedir" açıklaması yaptı.



Murat B.'nin kürekle köpeği katlettiği, Sefa Ç.'nin de kanlar içinde kalan talihsiz hayvanı yerlerde sürüklediği anlar, cep telefonu tarafından kaydedildi.



AVUKATLAR SAVUNMAK İSTEMEDİ
Soruşturma kapsamında, köpeğin başına kürekle vuran Murat B. ile köpeği yerde sürükleyen Sefa Ç. tutuklandı. Konya Barosu avukatlarının, şüphelileri savunmak istemediği ortaya çıktı. Buna göre CMK sistemini kapatan hukukçular, avukat atanmasını engellemeye çalıştı.



VAHŞETE TEPKİ
Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Konya'daki vahşeti kınadı. İki köpeğin öldürülmesine sert çıktı: İnsanı insan yapan vicdan ve merhametidir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN