İzmir depreminden çok acı haber! Henüz 19 yaşındaydı Efe Altay Saral kurtarılamadı

İzmir'de gece saatlerinde meydana gelen 4,9'luk depremde paniğe kapılarak balkondan atlayan ve ağır yaralanan 18 yaşındaki Efe Altay Saral, kurtarılamadı. Gencin yakınları gelen acı haberle sarsıldı.

Giriş Tarihi 04 Kasım 2022, 16:36 Güncelleme 04 Kasım 2022, 17:04
İzmir depreminden çok acı haber! Henüz 19 yaşındaydı Efe Altay Saral kurtarılamadı

İÇİNDEKİLER

Manisa Celal Bayer Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünü öğrencisi 18 yaşındaki Efe Altay Saral, merkez üssü Buca olan dün gece 03.29 sıralarında meydana gelen deprem sırasında korkuyla uyandı. Paniğe kapılan genç birinci kattaki evlerinin balkonundan beton zemine atladı. Talihsiz gencin vücudu, park halindeki otomobille kaldırım arasında sıkıştı.

Deprem nedeniyle sokağa çıkan vatandaşlar Saral'ı kanlar içerisinde görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yerde yatan gence müdahalede bulundu. Daha sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç, yoğun bakım servisine alındı.

Efe Altay Saral doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Saral'ın ölümü başta anne Selma Saral olmak üzere sevenlerini ve yakınlarını yasa boğdu.

DEPREMDE ÇOK KORKTUK
Saral ailesinin komşusu Barış Koşarer, deprem sırasında çok korktuğunu, çocuğunu alıp dışarı çıktığını söyledi. Sokakta kalabalık görünce o yöne doğru gittiğini anlatan Koşarer, "Efe'nin annesi ile kız kardeşini gördüm. Efe, deprem olunca balkondan atlamış, araba ile kaldırım arasına sıkışmış haldeydi. Sonra sağlık ekiplerini aradık. Bilinci yerinde değildi, çok üzgünüm." diye konuştu.

Gülser Fırtına da uzun yıllardır Saral ailesiyle aynı mahallede oturduğunu anımsattı. Deprem anında uykudan uyanarak sokağa çıktıklarını dile getiren Fırtına, "Efe'yi yaralı halde gördüm, balkondan atlamış. Ambulans geldi, alıp hastaneye götürdü. Allah acil şifalar versin" şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN