KÜMBET CAMİİ
Bagratlı Krallığı döneminde Kral Abbas tarafından MS 932-937 yılları arasında kilise olarak yapılmış Havariler Kilisesi, 1064'te camiye dönüştürülerek Kümbet Camii adını almış. Bölge Rus hakimiyetine girince kiliseye dönüştürülmüş. 1918'de Türk hakimiyetine girince yeniden camiye çevrilmiş. Bir dönem de müze olan bu yapı, 1993'ten bu yana yine cami olarak kullanılıyor.
LEZZET DURAĞI
Yöre mutfağını; un, baklagiller ve hayvansal ürünlere dayalı yiyecek ve yemekler oluşturuyor. Helva, hörbe, Kars böreği, hangel, kete, patatesli veya mercimekli erişte pilavı, haşıl, ekşili et, feselli, tencerede şiş kebap, yaprak mantı, tandırda kaz çekmesi, kesme çorba, hasuda, kuymak, katmer, erişte aşı, mezik gibi lezzetleri dikkat çekiyor. Hayvancılığa dayalı süt ürünlerinden peynir yapımı yöre halkının önemli geçim kaynağını oluşturuyor, arıcılık da önemli yer tutuyor. Balı, kazı, kaşar ve gravyer peyniriyle ünlü...