Zayıflama ilaçları ölüm saçmaya devam ediyor! Son kurban 15 yaşındaki Egehan oldu

Zayıflama ilacı bir can daha aldı. Muğla'nın Ortaca ilçesinde sanayide çırak olarak çalışan 15 yaşındaki Egehan Bülbül kalp krizi geçirdi. Tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2022 Güncelleme 08 Eylül 2022, 06:35
Zayıflama ilaçları ölüm saçmaya devam ediyor! Son kurban 15 yaşındaki Egehan oldu

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Ortaca ilçesinde sanayide çırak olarak çalışan 15 yaşındaki Egehan Bülbül, geçtiğimiz gün işyerinde aniden fenalaştı. Yere yığılan Bülbül'ü gören patronu ve çalışma arkadaşları, hemen ambulans çağırdı. İşyerine giden sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği öğrenilen Egehan Bülbül, doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bir süredir kiloları nedeniyle zayıflama ilacı kullanan Egehan Bülbül'ün cenazesi kesin ölüm nedeninin tespiti için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Buradaki işlemlerinin ardından 15 yaşındaki gencin cenazesi Ortaca Burunucu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çeken ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Talihsiz çocuğun yakınları, "Kilolu olduğu için zayıflama ilacı kullanıyordu. İlaçları internetten aldığını tahmin ediyoruz. Bu ilaçların satışının acilen yasaklanmasını istiyoruz" diye konuştu.



Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi olan Dila Kurt, 2008'de Dr. Muzaffer Kuşhan'ın zayıflama kliniğine gitti. 45 günde 14 kilo verdi. 7 Eylül 2008'de 19 yaşındayken kalp krizinden hayatını kaybetti. Ailesi tam da Egehan'ın öldüğü gün gazetelere bu ilanı verdi.



DURDURUN BU CİNAYETLERİ
İzmir Karşıyaka'da 2016'da internetten aldığı zayıflama hapını içtikten sonra fenalaşan lise öğrencisi 15 yaşındaki Belgin Elmalı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yine İzmir'de yaşayan 27 yaşındaki Emel Çukru, geçen yıl nisan ayında kullanmaya başladığı zayıflama hapları nedeniyle canından oldu. Hapları kullanmasının ardından kalbi ağrımaya başlayınca hastaneye giden genç kız, geçtiğimiz günlerde aniden fenalaşarak yaşamını yitirdi. Aileler, yetkilileri internetten satılan ilaçlar konusunda uyardı: Çocuklarımız ölmesin!



Hayatının baharında can veren Belgin Elmalı'nın korneaları, ailesi tarafından başkalarına ışık olabilmesi için bağışlanmıştı.



İŞTE O İLAÇLAR
Zayıflama ilaçları "Fenolftalein" içeriyor. Ani kalp durmasına, kansere ve ölüme yol açıyor. İşte katil ilaçlardan bazıları:
LIDA (ÇIN MALI)
DINITROPHENOL (DNP) (ÇIN MALI)
PEPPER TIME (KIRMIZI BIBER HAPI)
FORMULA 7
PONDERAL
DININTEL
FENPROPOREX
INCITAL
MODERATANT

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN