Kusursuz başarı! Yücehan Kermen skolyoz hastalığıyla mücadele etti 30 ameliyat geçirdi ama hayallerinde vazgeçmedi

Yücehan Kermen, omurga hastalığıyla dünyaya geldi. 30’a yakın ameliyat geçirdi. Ancak hayallerinden asla vazgeçmedi. LGS’de 482 puan yaparak istediği fen lisesine yerleşti. “Hayalim Aziz Sancar gibi başarılı bilim adamı olmak” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2022 Güncelleme 15 Ağustos 2022, 06:58
Kusursuz başarı! Yücehan Kermen  skolyoz hastalığıyla mücadele etti 30 ameliyat geçirdi ama hayallerinde vazgeçmedi

İÇİNDEKİLER

Yıllardır skolyoz hastalığıyla mücadele eden genç, lise sınavındaki başarısıyla dikkat çekti. Bursa'da yaşayan Yücehan Kermen, spina bifida ve skolyoz hastalığıyla dünyaya geldi. 14 yılda, 30'a yakan ameliyat geçirdi. Yine de pes etmedi. Bedensel engelinden dolayı yaşıtları gibi özgürce hareket edemese de hayallerinden vazgeçmedi. Ortaokulu birincilikle bitirdi. Bu yıl da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'na girdi. 482 puan alarak Türkiye genelinde 3 bin 700'üncü olarak, Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi'ne yerleşti. Sınavda yalnızca 3 yanlışı olduğunu söyleyen Kermen, "Günde ders başına 20 soru çözerek başladım. Daha sonra bunu artırdım. Günlük 600 soruya çıktım" dedi. Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar'ı örnek aldığını söyleyen Yücehan, şöyle devam etti: Deney yapacağım, gözlem yapacağım, araştıracağım. O yüzden merakımı genetiğe, kimyaya, fiziğe kaydırdım. Umarım bu potansiyeli kaybetmem.



EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ANNESİ
Anne Pembe Kermen de hayatını oğlu Yücehan'a adadı. Eşinin evini terk ettiğini belirten Kermen, "Yücehan spina bifidalı. Omurilik ve omurga hastalığı. Spina bifida artı skolyoz. Sol tarafındaki omurgalarının yüzde 70'i yok. Rektum ve mesane kontrolü yok. Son bir ameliyat daha olması gerekiyor. Buna, vizyon ameliyatı deniyor. Yücehan sınav için bu ameliyatı erteledi" ifadesini kullandı.



Yücehan Kermen, hastalığı nedeniyle okulda baskı gördüğünü söyledi. "Ama sınıf arkadaşlarım, öğretmenlerim bana hep iyi davrandı" dedi.



Engelleri aşan Yücehan Kermen, en büyük hobisinin gitar çalmak ve kitah okumak olduğunu söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN