Satın aldığı altınları, çalıntı olduğunu anlayınca sahiplerine teslim etti

Diyarbakır'da tatile giden evli çiftin evine giren hırsız, 15 bin TL değerindeki altın kolye ve bilekliği çaldı. Polis ekipleri, çalınan altın kolye ve bilekliğin fotoğrafını kuyumcular derneği aracılığıyla paylaştı. Çalıntı malın kendisine satıldığını anlayan kuyumcu, ihbarda bulunarak, altın kolye ve bilekliği sahiplerine teslim etti.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2022, 18:22 Güncelleme 09 Temmuz 2022, 18:22
Satın aldığı altınları, çalıntı olduğunu anlayınca sahiplerine teslim etti

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da eşiyle tatile giden Davut Uyar'ın evine giren hırsız, 15 bin TL değerindeki altın kolye ve bilekliği çaldı. Polisin kuyumcular derneği aracılığıyla paylaştığı fotoğrafla, çalıntı mal aldığını anlayan kuyumcu, altın kolye ve bilekliği Uyar'a teslim etti

TATİLDE EVLERİ SOYULDU
3 Temmuz'da Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi'ndeki 6 katlı bir binada meydana geldi. Eşiyle birlikte tatile giden Davut Uyar, eve döndüklerinde eşyalarının dağınık olduğunu, 15 bin TL değerindeki kolye ve bilekliğin çalındığını fark etti.

TEK TEK GEZDİLER
Çiftin ihbarı üzerine adrese gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından, fotoğrafını aldıkları kolye ve bileklikle, bölgedeki kuyumcuları tek tek gezdi.

KOLYE VE BİLEKLİK TESLİM EDİLDİ
Kuyumcu Veysel Akyıldız, kuyumcular derneği aracılığıyla WhatsApp grubundan paylaşılan fotoğraftan çalınan altın kolye ve bilekliği bir süre önce kendisinin satın aldığını fark edip polise bildirdi.

Kuyumcuya gelen ekipler, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Altın kolye ve bileklik de Uyar çiftine teslim edildi. Polisin, çiftin evine giren şüphelinin yakalanması için yaptığı çalışma sürüyor.

BAYRAM HEDİYESİ OLDU BİZE
Davut Uyar, tatil için Elazığ'da bulunan Hazar Gölü'ne gittiklerini ve evlerine döndüklerinde hırsızlığı fark ettiklerini belirterek, "Polisler geldi, tutanak tuttular. Olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. Sağ olsunlar titiz bir çalışmayla buldular. Kuyumcu arkadaşımıza da teşekkür ederim. Bayram hediyesi oldu bize. Polis arkadaşlara da teşekkür ederim. Allah razı olsun" dedi.

ÇALINTI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Kuyumcu Veysel Akyıldız ise polisler tarafından derneğe verilen fotoğrafın paylaşımından sonra olayı fark ettiğini ifade ederek, "Ben satın almıştım. Malın ücretini de satan kişiye ödemiştim. Fotoğrafta aynı ürünü görünce şüphelendim ve derneğe bildirdim. Dernek de emniyetle iletişime geçti ve oluşturulan bir iletişim ağından sonra malın çalıntı olduğu ortaya çıktı. Ben de teslim ettim" diye konuştu.