Meteoroloji ve valilikten yangın uyarısı! Yüksek sıcaklığa dikkat! İl il sayıldı

Son dakika haberleri.... Meteoroloji ve Tunceli Valiliğinden dikkat çeken sıcaklık uyarısı geldi. Meteoroloki sıcaklıkların yükseleceği illeri duyururken Tunceli Valiliği tarafından yapılan uyarıda, "Sıcaklıkların orman ve örtü yangınlarına sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın ormanlık alanlardan uzak durmaları önem arz etmektedir” denildi.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2022, 08:49 Güncelleme 09 Temmuz 2022, 09:01
Meteoroloji ve valilikten yangın uyarısı! Yüksek sıcaklığa dikkat! İl il sayıldı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji ve Tunceli Valiliği, vatandaşları orman ve örtü yangınlarına karşı uyardı.

METEOROLOJİ UYARDI: SICAKLIKLAR 35-40 DERECEYİ BULACAK
Meteorolojiden yapılan Orman Yangın Riski Değerlendirmesine göre yapılan son değerlendirmede Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya ve Adıyaman çevrelerinde 9 Temmuz 2022 Cumartesi gününden 11 Temmuz 2022 Pazartesi günü akşam saatlerine kadar yüksek sıcaklık (35 ile 40 derece), düşük nem (yüzde 4-16) beklendiği belirtildi.

Değerlendirmede, rüzgarların cumartesi kuzeyli yönlerden zaman zaman kuvvetli, pazar günü güneyli yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde ve pazartesi değişik yönlerden zaman zaman kuvvetli esmesinin beklendiği ifade edilerek, beklenen sıcak ve kuru havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ: YANGINLARA SEBEBİYET VEREBİLİR
Tunceli Valiliği tarafından yapılan uyarıda ise şu ifadelere yer verildi:

"Hafta boyunca artmaya devam edecek olan sıcaklıkların orman ve örtü yangınlarına sebebiyet verebileceği değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın ormanlık alanlardan uzak durmaları, ateşli piknik yapmamaları, araçlardan sigara izmariti atmamaları, cam vb. atıkları gelişigüzel şekilde doğaya bırakmamaları önem arz etmektedir"