Şehit Enes Özgül hayat hikayesi ve vasiyeti yürek burktu

Enes Özgül, kimsesizler yurdunda yetişti. “Şehit olursam, adımı çocuk esirgeme kurumuna verin” dedi. Dün, vasiyeti yerine getirildi. Adı hem kuruma, hem de kalplere işledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2022 Güncelleme 06 Temmuz 2022, 07:04
Şehit Enes Özgül hayat hikayesi ve vasiyeti yürek burktu

İÇİNDEKİLER

Mehmetçik, terör örgütlerine göz açtırmadı. Pençe-Kilit Operasyonu'nda önemli başarı sağlandı. Ancak önceki gün gelen haber yürekleri yaktı. 21 Haziran'da teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül, önceki gün şehadet mertebesine ulaştı. Kahramanın hikayesi, yürekleri yaktı. Annesine küçük yaşta kaybeden Şehit Enes Özgül, 2 kardeşiyle birlikte senelerde Isparta'daki bir yetiştirme yurdunda kaldı. Kurumdan ayrıldıktan sonra askere giden Enes Özgül, arkadaşına ve yetiştirme yurdundaki öğretmenine vasiyetini yazdı. "Eğer şehit olursam adım ve soyadım bir çocuk esirgeme kuruluşuna verilsin. Çocuklar şehit olma hayaliyle büyüsün" mesajı yolladı. Şehidin vasiyetini okuyanlar, gözyaşlarını tutamadı. Sosyal medyada başlatılan kampanya üzerine şehidin yetiştiği Isparta Çocuk Destek Merkezi'ne isminin vermesi kararlaştırıldı.



EN BÜYÜK HAYALİYDİ
Şehit Enes Özgül'ün hocası Ömer Erman, "2010'da kurumdan ayrıldı. Asker olmak hayaliydi" dedi.



AH OĞLUM
Şehit Enes Özgül için dün İstanbul Gaziosmanpaşa'daki baba ocağında tören yapıldı. Baba Ahmet Özgül, oğlunun tabutuna sarılıp ağladı. Şehidin kardeşleri de gözyaşlarını tutamadı.



Enes Özgül, 2010 yılına kadar bu kurumda kaldı. Dün o kurumun kapısına adı yazıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN