81 yaşındaki Hamdi Balkaş azmi ile büyüledi! En büyük tutkusu olan resim için 2018'de Güzel Sanatlar Fakültesine girdi

Hamdi Balkaş, biyoloji öğretmeniydi. Ancak en büyük tutkusu resimdi. Hayallerinin peşinden gitti. 2018’de Güzel Sanatlar Fakültesi’ne girdi. Azmi ve yaşam enerjisiyle torunu yaşındaki sınıf arkadaşlarını mest etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2022 Güncelleme 11 Haziran 2022, 06:58
81 yaşındaki Hamdi Balkaş azmi ile büyüledi! En büyük tutkusu olan resim için 2018’de Güzel Sanatlar Fakültesine girdi

İÇİNDEKİLER

Azim dolu haber, Kastamonu Araç'tan geldi. 81 yaşındaki Hamdi Balkaş, seneler önce İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nü bitirdi. 1973-1997 yıllarında biyoloji öğretmenliğine devam etti. Emekli olduktan sonra da köyüne yerleşti. Ancak en büyük hayali, güzel sanatlarda öğrenim görmekti. Bunun için 2018'de yeniden üniversite sınavına girdi. Yeterli puanı alarak 77 yaşında Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü'ne yerleşti. Bir yandan okuluna gitti, bir yandan da kalp ve prostatla ilgili tedavilerine devam etti. Gençlerle aynı sırayı paylaşan Balkaş, resimdeki becerisiyle herkesi büyüledi. Balkaş, "Sağlık problemlerimden dolayı bir dönem kaybım oldu. Ancak bölüm ikincisiyim. Seneye mezun olacağım. Cide'deki evimin terasında resim yapacağım" dedi. Dekan Prof. Erol Yıldır ise öğrencisiyle gurur duyduğunu söyledi.



Hamdi Balkaş, aynı sınıfta öğrenim gördüğü gençlerin de sevgisini kazandı.



İŞTE 21. YÜZYIL'IN OSMAN HAMDİ'Sİ
İlk Türk Arkeoloğu olarak kabul edilen Osman Hamdi Bey, 1842'de dünyaya geldi. Sadrazam İbrahim Ethem Paşa'nın oğlu olan Hamdi Bey, İskender Lahdi'ni İstanbul'a getirdi. Aynı zamanda ressam olan Osman Hamdi Bey, Kaplumbağa Terbiyecisi tablosuyla ünlendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN