Hırsızlar, yerli üretim arıları çaldı! Olayla ilgili soruşturma açıldı

Hırsızlar, yerli üretim arıları çaldı! Olayla ilgili soruşturma açıldı. Dedektifler her yerde yerli arıları aramaya başladı. Özel ırk arıların bulunması için özel ekip hazırlandı. Dedektifler, hırsızları takibe aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mayıs 2022 Güncelleme 14 Mayıs 2022, 06:58
Hırsızlar, yerli üretim arıları çaldı! Olayla ilgili soruşturma açıldı

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle 2016'da bir proje hazırlandı. Buna göre Tekirdağ'da 200 kovanda arı yetiştirilmeye başlandı. Amaç, arıların en üstün ırkını oluşturup tamamen yerli bal üretimine destek sağlamaktı. Ancak önceki gün bir skandal yaşandı. Hırsızlar, gündüz vakti özel yetiştirilen arıları çaldı. 4 milyon arıyı ise telef edip kaçtı! Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kurulan özel ekip, üstün ırk arıları bulmak için düğmeye bastı.

SUÇLULARI BULACAĞIZ
Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, "Özel ekip kuruldu. Olay çok yönlü olarak araştırılıyor. Soruşturma devam ediyor. Arılar çok önemli. Hocalar 'Biz 25 gün önce çalışma bölgesine uğradık' diyorlar. Olay yerinde kamera yok. Ayılar yapmış olabilir mi dedik. İnceleme yaptık. Ayılar yapsa bu şekilde olmaz. Kılı kırk yaracağız suçlu ya da suçluları en kısa sürede yakalayacağız" açıklaması yaptı.
Gül KİREKLO - Abdullah YALÇIN