15 yıl önce ABD'ye taşınan Türk yazılımcı Ahmet Nejat Özsu'nun apartman mücadelesi ABD'yi şok etti

Türk yazılımcı Ahmet Nejat Özsu, 15 yıl önce ABD’ye taşındı. 3 bin 350 dolara ev kiraladı. Ancak oturduğu apartman, bir inşaat firmasına satıldı! Şirketin ‘Daireyi boşalt’ çağrısına aldırmadı! Mücadelesi ABD basınına taşındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2022 Güncelleme 20 Nisan 2022, 06:58
15 yıl önce ABD’ye taşınan Türk yazılımcı Ahmet Nejat Özsu’nun apartman mücadelesi ABD’yi şok etti

İÇİNDEKİLER

Çılgın Türk, ABD'li inşaat devinin projesini durdurmayı başardı! Amerikan basınında 70 milyon dolarlık zafer' başlığıyla manşetlere çıktı! Yazılımcı Ahmet Nejat Özsu, 15 yıl önce ABD'ye taşındı. New York şehrinin Upper West Side bölgesinde özel terası olan manzaralı bir ev kiraladı. 60 metrekarelik daireye 3 bin 350 dolar para saydı!



Ancak oturduğu bina geçtiğimiz yıl Naftali Grup isimli şirkete 70 milyon dolar karşılığında satıldı. Bu sırada işinden ayrılan ve devletten kira yardımı almaya başlayan Özsu, şirketin 'Evi boşalt' talebine uymadı! Ne 30 bin dolarlık teklif, ne tahliye tebligatı, ne de Naftali'nin aleyhinde açtığı 25 milyon dolarlık davaya aldırmadı! Özsu'nun verdiği mücadele ABD basınında da geniş yer aldı. Evini terk etmeyeceğini söyleyen Türk yazılımcı, "Burada kalmak hakkım ve gidecek bir yerim yok. Bu benim karakterime hakaret, ben bununla savaşacağım" ifadesini kullandı.



Ahmet Nejat Özsu, şirketin 70 milyon dolarlık yatırımını durdurdu!



ŞİRKET ŞOKTA
Naftali şirketinin sahibi Miki Naftali, Nejat Özsu'ya dava açtı. Avukatı Y. David Scharf, "128 dairenin 16'sı hala dolu. Ancak Nejat Özsu, anlaşamadığımız tek kiracı" ifadesini kullandı.



Naftali şirketi, Ahmet Nejat Özsu'ya evden çıkması için baskı yaptı. Koridora jet sesi çıkaran havalandırma bile taktı!