Oxford’a kabul edilen Ege arkdaşım olmadan gitmem dedi, ikisi bu sefer Massachusetts Institute Of Technology kazandı

Oxford’a kabul edilen lise öğrencisi Ege kankası Yaman’a, “Sensiz Oxford’a bile gitmem” dedi. Bu kez ikisi dünyanın en iyi üniversitelerinden Massachusetts Institute Of Technology’den kabul aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2022 Güncelleme 17 Mart 2022, 06:57
Oxford’a kabul edilen Ege arkdaşım olmadan gitmem dedi, ikisi bu sefer  Massachusetts Institute Of Technology kazandı

İÇİNDEKİLER

Ege Kabasakaloğlu ve Yaman Bora... Onlar, liseye başladıkları günden beri yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, aynı anda ders çalışan, alt sınıftakilere eğitim koçluğu bile yapan, çevrelerinin "iki kafadar" ve "kankalar" diye tanımladığı iki sıkı dost... Öyle ki sadece yedikleri içtikleri birlikte olmadı, geleceklerine de ortak bir imza attılar.



'ÇOK MUTLUYUZ'
Ege Kabasakaloğlu, dünyanın en iyi üniversitelerinden Oxford'a kabul aldı ancak arkadaşına "Ben sensiz Oxford'a bile gitmem" dedi. Bu kez ikisi birlikte yine dünyanın en iyi teknik okullarından olan Massachusetts Institute Of Technology'e (MIT) kabul aldı. Birlikte çalışıp, birlikte emek veren, birlikte laboratuvarlarda sabahlayıp birlikte hayal kuran iki kanka, "Çok mutluyuz. Hayallerimiz gerçek oldu. Dünyanın en iyi mühendisleri olup; ülkemiz ve bayrağımız için her zaman çalışacağız" dedi. Öğrencilik hayatları boyunca bilgisayar, robotik, fizik olimpiyatlarında kazandığı madalyalarla öne çıkan Ege Kabasakaloğlu ve Yaman Bora, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve TEKNOFEST başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada başarı elde etti. Ege ve Yaman tüm öğrencileri burslu olarak kabul eden MIT'de mühendislik eğitimi almak üzere kabullerinde lise eğitimleri boyunca katıldıkları robotik çalışmalarının büyük etkisi olduğunu belirtti.
Merve BİLKAY

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN