Nafaka dekontuna "haram olsun" diye beddua yazan eski koca 15 bin TL tazminat cezasına çarptırıldı

Aldatma, darp, psikolojik şiddet, malvarlığını gizleme ve ailesinin üzerine geçirme gibi birçok şiddet olayına maruz kalan kadın 4 yıl önce eşinden boşanmıştı. İkisi de öğretmen olan eski eşler arasındaki nafaka problemiyse davalık oldu. Her ay eski eşine 7 bin TL nafaka ödemesine hükmedilen öğretmen koca, nafaka dekontuna "Haram olsun" yazdı. Bunu fırsata çeviren öğretmen kadın eşine dudak uçuklatan bir tazminat davası açtı. Mahkeme eski kocayı 15 bin TL'ye mahkum etti.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2022, 09:34 Güncelleme 14 Şubat 2022, 09:46
Nafaka dekontuna haram olsun diye beddua yazan eski koca 15 bin TL tazminat cezasına çarptırıldı

İÇİNDEKİLER

Akıllara durgunluk veren tazminat davasının konusu beddua çıktı. Nafakayı haram eden eski kocaya tam 250 bin TL tazminat cezası açtı. Nafaka gönderirken dekonta 'haram olsun' diye yazan öğretmen, eski karısına 15 bin TL tazminat ödemeye mahkum oldu.

İKİSİ DE ÖĞRETMEN

İstanbul'da 2011'de ikisi de öğretmen olan Nihal B. ve Barış A. evlendi. Çiftin çocukları olmadı. 7 yıl sonra genç kadın, aldatma, darp, psikolojik şiddet, malvarlığını gizleme ve ailesinin üzerine geçirme gerekçeleriyle eşinden boşandı.

Akşam'ın haberine göre Nihal B. tazminat talebinden vazgeçti, eski koca nafaka ödemeyi kabul etti. Ancak her ay 7 bin lira gönderen Barış A., dekontların açıklama kısmına "Helal etmediğim nafaka", "Haram olsun" gibi ifadeler yazdı.

ESKİ KOCA: TANRISAL CEZA DİLEME ANLAMINA GELİYOR

Söz konusu mesajların psikolojisini bozduğunu öne süren Nihal B., eski kocasına 250 bin liralık tazminat davası açtı. Nihal B., dilekçesinde eski eşi nedeniyle annelik hayalinden vazgeçtiğini, boşanırken sahip olduğu malvarlığının çoğunu karşı tarafa bıraktığını, buna rağmen gelirinin küçük bir kısmı sayılacak miktarda nafaka ödeyen Barış A.'nın kendisine dekont yoluyla hakaret ettiğini savundu. Barış A. ise, nafakayı helal etmemesinin tanrısal ceza dileme anlamına geldiğini iddia etti. Nihal B.'yi haklı bulan mahkeme, eski eşinin huzurunu bozan Barış A.'nın 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.