Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu silahlı saldırıda öldürüldü! İki şüpheli yakalandı! Olayın perde arkası aralanıyor...

Son dakika haberi! Beşiktaş eski yöneticisi ve Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, gece saatlerinde kendi mekanı olan balıkçıda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Mahmutyazıcıoğlu'nun son anları cep telefonu kameralarına yansıdı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 6 şüpheliden 2 kişi gözaltına alındı. Olayın alacak verecek meselesinden kaynaklandığı iddia edildi. Saldırganların suç örgütü bağı olduğu tespit edildi. Bu gelişme sonrası konuyu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün devraldığı bildirildi.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2022, 09:45 Güncelleme 27 Ocak 2022, 14:59
Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu silahlı saldırıda öldürüldü! İki şüpheli yakalandı! Olayın perde arkası aralanıyor...

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu gece saatlerinde Bakırköy'de bir balıkçı restoranında kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Şafak Mahmutyazıcıoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

2'Sİ GÖZALTINA ALINDI
Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı. Restorana giren 2 kişi dışında dışarıda bekleyen 2 kişi daha olduğu öğrenildi. Bunun üzerine asayiş polisinin yürüttüğü konu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devredildi. Polis konuyla ilgili tespit edilen şüphelilerden 2'sini gözaltına alındı.




ALACAK VERECEK MESELESİ
Olayın bir ev satışı yüzünden yaşanan anlaşmazlık sonucu gerçekleştiği öne sürüldü.

İddiaya göre, Beşiktaş eski yöneticisi olan Mahmutyazıcıoğlu, kendisine ait restoranda otururken, içerideki 2 kişi saat 00.30 sıralarında Mahmutyazıcıoğlu'nu masasına çağırdı. Bunun üzerine Mahmutyazıcıoğlu, kimliği belirtilmeyen 2 kişinin masasına gitti. İddiaya göre, şüphelilerden biri silah çekerek Mahmutyazıcıoğlu'nun bacağına ateş etti.

Ardından silahını doğrultarak bir el daha ateş etti. Mahmutyazıcıoğlu, saldırganlardan kurtulmak için dışarıya çıkmaya çalıştı. Ancak şüpheliler ateş etmeye devam etti. Olay yerinde 7 el ateş edilirken, Mahmutyazıcıoğlu'nun bacaklarına 4 kurşun isabet etti. Saldırganlar ayrıca, yaralı Mahmutyazıcıoğlu'na yardım etmek isteyen şoförüne de ateş ederek yaraladı.



Olayın ardından hastaneye kaldırılan Mahmutyazıcıoğlu hayatını kaybetti. Mahmutyazıcıoğlu'nun kasığına isabet eden kurşunlardan birinin atardamara denk geldiği ve kan kaybından can verdiği öğrenildi.

ORGANİZE POLİSİ DEVRALDI
Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma başlattı. Restorana giren 2 kişi dışında dışarıda bekleyen 2 kişi daha olduğu öğrenildi. Yapılan ilk araştırmada saldırganların suç örgütü bağı olduğu tespit edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine asayiş polisinin yürüttüğü konu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devredildi.

Organize Polisi, yaşanan olayın bir alacak verecek meselesinden kaynaklandığını belirledi. İddiaya göre Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu iki kişi arasındaki alacak verecek konusuna aracılık ediyordu.


FİRARİ ŞÜPHELİLERİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Yaşanan olayda aracılık yaptığı iki grubun anlaşmazlığından kaynaklandığı öne sürüldü. Polis ekiplerinin olayın sebebini tespit etmesinin ardından 2 şüpheli daha belirlendi. Gece boyunca çalışan polis ekipleri kimliği belirlenen 6 şüpheliden 2'sini gözaltına aldı. Şüphelilerden birinini saldırıya doğrudan karışan isimlerden olduğu belirtildi. Sabah'ta yer alan habere göre, diğer firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

SALDIRI SONRASI CEP TELEFONU KAMERASINDA
Saldırı sonrası yaşananlar bir vatandaşın çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı.



SON ANLARI GÖRÜNTÜLENDİ: KAN KAYBEDİYOR, NE OLUR
Görüntülerde sağlık ekiplerinin müdahale ettiği görülürken Yazıcıoğlu'nun yanında bulunan bir kişinin, "Kan kaybediyor, ne olur." dediği duyuluyor.

ŞOKE EDEN DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Saldırının gerçekleştiği mekanın Mahmutyazıcıoğlu'nun kendi işletmesi olduğu da öğrenildi. Beyaz TV'de yer alan haberi göre, cinayet gecesi yaşanan detaylar şöyle aktarıldı: "Bu olay 00.30 sıralarında yaşanıyor. Öncesinde ise Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Beşiktaş Eski Başkanı Fikret Orman'la kendisine ait balıkçı restoranında görüşüyor.


FİKRET ORMAN MEKANDA AYRILDI
Buradaki toplantının ardından Orman, uçağı olduğunu söyleyerek mekandan ayrılıyor. Bir süre sonra mekana silahlı saldırıyı gerçekleştiren, henüz kimliği belirlenemeyen 2 şahıs geliyor. Bu kişiler Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmek istediklerini söylüyorlar. Şafak Mahmutyazıcıoğlu da yanındaki kişileri rahatsız etmek istemediği için bu iki kişiyi arka bir masaya alıyor ve yanlarını geçiyor.

Burada bir davayla ilgili konuştukları iddia ediliyor. Hatta 1 milyon TL'nin konuşma sırasında dile getirildiği iddia ediliyor. Bir olayla ilgili anlaşamadıkları için tartışma çıkıyor. Dışarıda bekleyen Şafak Bey'in şoförü bu tartışmayı görünce müdahil oluyor. Bundan sonra tartışma iyice büyüyor ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na ateş etmeye başlıyorlar. Önce sağ bacağına 2 el ateş ediyorlar. Şafak Bey yere düşüyor. Bu süreçte Şafak Bey'i yerde sürüklüyorlar ve 2 el daha ateş ediyorlar. Şafak Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde vefat ediyor."


FİKRET ORMAN: KARDEŞİMİ KAYBETTİM

Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman, 'Kardeşim' dediği Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

KARDEŞİMİ KAYBETTİM
Milliyet'te yer alan habere göre, Beşiktaş eski Başkanı Fikret Orman; 'Kardeşimi kaybettim! Benim çok sevdiğim bir insandı. Kardeşim gibiydi. Hala olayın şokundayım. Çok üzgünüm.' ifadelerini kullandı.

'BEN 18:00'DA YANINA GİTTİM'
Orman ayrıca, 'Saldırı gece yarısı 00:00'da gerçekleşmiş. Ben saat 18:00'de yanına gittim 20:00'de oradan ayrıldım. Öncesinde beni aradı, ABD'ye gitmeden önce 'gel bir yemek yiyelim' dedi. Ben de o yüzden gitmiştim. Kızım beklediği için yemekten erken ayrıldım. Sonra gece haberi duydum, inanamadım. Allah ailesine, sevdiklerine sabır versin. Tüm Beşiktaşlıların başı sağ olsun.' açıklamalarında bulundu.

KUDBETTİN KAYA CİNAYETİ

5 YIL ÖNCE BİR CİNAYET DAHA İŞLENMİŞTİ
Avukat Mahmutyazıcıoğlu'nun vurulduğu restoranda 2017'de Orhan Ünğan'ın avukatı Kudbettin Kaya'da öldürülmüştü. Uzi tipi otomatik silahla öldürülen Kaya, tehdit aldığını öne sürmüştü. O cinayette de Naci Şerif Zindaşti'nin ilişkisi olduğu öne sürülmüştü.


SUNUCU ECE ERKEN İLE EVLİYDİ
Hayatını kaybeden Mahmutyazıcıoğlu sunucu Ece Erken ile evliydi.



BEŞİKTAŞ JK KULÜBÜNDEN TAZİYE MESAJI
Beşiktaş sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajinda, "Eski Yönetim Kurulu Üyelerimizden Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı dileriz." açıklaması yaptı.

ÇEBİ'DEN AÇIKLAMA
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Antalya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gece saatlerinde Yeşilköy'de bir balıkçıda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Beşiktaş Yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili "Şafak Mahmutyazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Kulübümüze önemli hizmetleri oldu. Camia olarak kendisini anacağız. Çok üzgünüm. Nur içinde yatsın." dedi.


ECE ERKEN'İ YIKAN HABER
Acı haber eşi Ece Erken'i yıktı. Çift geçtiğimiz yıl haziran ayında nikah masasına oturmuştu. Ece Erken ile uzun süredir aşk yaşayan avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Haziran 2021'de nikâh masasına oturmuştu. Sürpriz bir kararla evlenen ikili güzel haberi, "Herkese selam. Biz evlendik. Mutluluğumuzu sizinle paylaşmak istedik. Başta ailemize, sonra dostlarımıza, sevenlere, yanımızda olan herkese teşekkür ederiz" mesajıyla duyurmuştu.



Ece Erken ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu çok az sayıda davetlinin katıldığı bir törenle 28 Haziran 2021'de mutluluğa 'evet' demişti...
Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun silahlı saldırıda vefat etmesi ardından gözler eşi Ece Erken'e çevrildi. Yaşanan acı olayın ardından Erken sessizliğe büründü.

Ünlü sunucu yılbaşında oğlu Eymen, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Mahmutyazıcıoğlu'nun ilk eşinden olan çocuklarıyla çekildiği fotoğrafları paylaşmış, paylaşımına "Her şey geride kalsın; yepyeni sayfalara umutlu hikayeler yazalım… 2022'de yıldızımız hep parlasın. Şahane bir yıl dileriz" notunu düşmüştü.

ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU KİMDİR?
Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 1980 yılında Rize'de dünyaya geldi. İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kendi hukuk bürosu olan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, birçok firmanın hukuk danışmanlığını yürüttü.



Yaklaşık 1 yıl Fikret Orman döneminde Beşiktaş Spor Kulübü'nün hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyeliği yaptı. Türkiye'nin önce gelen şirketlerinde hukuk danışmanlığı yapan Mahmutyazıcıoğlu, çok sayıda davada tecrübe elde etmişti. Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 2 çocuk babasıydı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN