Dr. Özlem Tulunay Uğur ABD’deki Arkansas Üniversitesi’ne1 milyar dolarlık bağışla kurulan Kyser Kürsüsü’nün başına geçti

Dr. Özlem Tulunay Uğur, Hacettepe Tıp’ı bitirdi. ABD’deki Arkansas Üniversitesi’ne gitti. 1 milyar dolarlık bağışla kurulan Kyser Kürsüsü’nün başına geçti. Rektör Cam Patterson, Türk hekime övgüler dizdi: O bizim süperstarımız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2022 Güncelleme 24 Ocak 2022, 06:59
Dr. Özlem Tulunay Uğur ABD’deki Arkansas Üniversitesi’ne1 milyar dolarlık bağışla kurulan Kyser Kürsüsü’nün başına geçti

İÇİNDEKİLER

Türk doktor, başarıda sınır tanımadı. ABD'deki en yüksek akademiye ulaşarak kürsüye atandı. Göğsümüzü kabarttı. Dr. Özlem Tulunay Uğur, eğitimini Hacettepe Tıp Fakültesi'nde tamamladı. İhtisasını Ankara Tıp Fakültesi'nde yaptı. 2008'de ABD'deki Arkansas Tıp Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz-Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı'nda Profesörlük unvanını aldı. 13 Ocak'ta üniversitenin Kyser Kulak Burun Boğaz-Baş Boyun Cerrahisi Kürsüsü'ne atandı. "Bu inanılmaz ve çok büyük bir onur. Dr. Kyser adına Arkansas'a bağışlanmış kürsüde çalışmak çok farklı bir gurur" açıklaması yaptı.



REKTÖR ÖVGÜLER YAĞDIRDI
UAMS Rektörü Dr. Cam Patterson, "Dr. Özlem, UAMS'deki süper starlarımızdan biri. Merhametli bakımı, onu hastalarına sevdirdi. Seçkin bir öğretim üyesi ve doktor" dedi.



AİLESİ DE TÖRENE KATILDI
Dr. Uğur, "Anne-babam Dr. Özden ve Dr. Cankat Tulunay'a, kızlarım Parla ve Damla'ya teşekkür ederim" dedi.



REKOR BAĞIŞ
Patricia and J. Floyd Kyser Kürsüsü, 1 milyon dolarlık rekor bağışla kuruldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN