Muhabbat Meremglyyeva'nın katili CİMER'e mesaj gönderdi suçunu itiraf etti

2 yıl önce evin balkonundan düştüğü iddia edilen Türkmen bakıcının öldürüldüğü ortaya çıktı. Sanık Ülkü Ç., “O kadını ben ittim aşağıi pişmanım” itirafında bulundu. İşte sizler için derledğimiz 6 Ocak tarihli TAKVİM gazetesi yurttan ve dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ocak 2022 Güncelleme 06 Ocak 2022, 06:58
Muhabbat Meremglyyeva’nın katili CİMER’e mesaj gönderdi suçunu itiraf etti

İÇİNDEKİLER

Büyükçekmece'de 18 Eylül 2019'da bakıcı Muhabbat Meremglyyeva'nın çalıştığı evin 9 metre 75 santimetre yüksekliğindeki balkonundan düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin tutuksuz 5 kadın sanık açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada tutuksuz sanıklar İpek A, Büşra M, Fatma M. ile sanık avukatları hazır bulundu. Düşme anının saniye saniye kaydedildiği olayda bazı eşyaların çalınması üzerine ev sahibi ile maktulün tartıştığı, komşulardan birisinin maktulün bileğini ısırdığı ve boğuşmada maktulün parmaklarında şüphelilere ait saç tellerinin bulunduğu ortaya çıktı. Sanık Ülkü Ç.'nin telefonundan CİMER'e bir mesaj gönderildi. Mesajda, "O kadını ben ittim aşağı. Pişmanım" yazılıydı. Savcı, sanıklar hakkında ömür boyu hapis cezası istedi.



"BANA BUNU NİYE YAPTI"
Adana'da 13 yaşındaki Mert Tığıl, okuldan çıkarken binaya taş attıkları için uyardığı bir grup çocuk arasındaki Suriyeli N.D., tarafından sırtından bıçaklandı. Sol akciğeri sönen Mert'in hayati tehlikesi sürüyor. Gözünü açan Mert'in ilk sorusu "Bana bunu niye yaptı. Beni tanısa bunu yapmazdı" dedi. Bir an olsun evladının yanından ayrılmayan acılı anne; "Benim evladım devletin malına zarar gelmesin diye hayatından oluyordu. Suçlular cezasını çeksin" dedi. (ZİYA RAMOĞLU)



ÇATIDAN DÜŞTÜ
Denızli'de çalıştığı fabrikanın çatısına çıkan ve dengesini kaybederek 3 metre yükseklikten yere düşen işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
(Berkan ÇETİN/ SABAH)



SUÇ VE CEZA
Ankara'da 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet, 3.5 yıl önce plazanın 20'nci katından düşerek can verdi. Soruşturmada, genç kızın intihar etmediği Çağatay Aksu ve Berk Akand tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra atıldığı belirlendi. İki caniye, müebbet hapis cezası verildi. 83 milyonun takip ettiği davada, tepki çeken isimlerden biri de Çağatay Aksu'nun avukatı Levent Ekmen'di. Katilin savunmasını yapan Ekmen, Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in okul notlarının olduğu transkripti ve reçetesini hukuka aykırı şekilde temin etti. Genç kızı ihtihara meyilli olarak gösterdi! Çet Ailesi ise kızlarına iftira atan avukatı savcılığa şikayet etti. Savunmasında, "30 yıllık avukatım. Suç işlemedim" diyen Ekmen'e, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca Çağatay Aksu'nun babası Sayit ve annesi Gülümser Aksu hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını istedi.



İM'PARA'TOR YUMRUKLAR!
Boks, dünyadaki en kazançlı sporlar arasına girdi. Altın yumruklar, unvan maçlarında kazandıkları ücretlerle büyük bir servet elde etti. Zirve, ABD'li yumruk Floyd Mayweather'a aitti. Tyson Fury ve Anthony Joshua ise son yılların kazananı oldu. En zengin 10 boksör şöyle listelendi:
1. Floyd Mayweather: 400 milyon sterlin
2. George Foreman: 222 milyon sterlin
3. Manny Pacquiao: 163 milyon sterlin
4. Oscar de la Hoya: 148 milyon sterlin
5. Canelo Alvarez: 105 milyon sterlin
6. Lennox Lewis: 103 milyon sterlin
7. Tyson Fury: 100 milyon sterlin
8. Sugar Ray Leonard: 88 milyon sterlin
9. Anthony Joshua: 60 milyon sterlin
10. Wladimir Klitschko: 58 milyon sterlin



DOĞRUSU MUCİZE!
Hırvatistan'da dağcı Grga Brkic, arkadaşlarıyla Velebit sıradağlarında yürüyüşe çıktı. Dengesini kaybederek yükseklikten düşünce yaralandı. Ona, can dostu North (Kuzey) adlı köpeği sahip çıktı. Kahraman köpek, 13 saat boyunca üzerine yattığı sahibini donmaktan kurtardı. Bin 800 metrede bulunan dağcı ve köpeğinin görüntüsü herkesi duygulandırdı.



OMİCRON PANİĞİ
Omicron varyantı dünyayı esir aldı. Türkiye'de de vaka sayısı dün 66 bini aştı. Vatandaşlar, aşı ve PCR testi olmak için hastanelere aktı. Vakaların arttığı Edirne'de ise hastanelerde test yoğunluğu yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uyarılarda bulundu: Havalandırması kısıtlı, kalabalık ortamlara girmemeliyiz. Maskeyi, bizi koruyacak şekilde takmalıyız. Sosyal mesafeyi, Omicron varyantının kolay bulaştığını bilerek ayarlamalıyız. Aşı hatırlatma dozunu yaptırmalıyız.



DÜNYADA MUTLU AZINLIK YÜZDE BİR
Dünyadaki 8 milyar insanın yüzde 1'i, mutlu azınlık olarak yaşıyor. Bunların servetinin, 7.9 milyar insanın servetine eşit olduğu biliniyor. 2014'te ölen ABD'li yazar Dolores Cannon'un sözleri, bu gerçeği, göz önüne seriyor: Nüfusun yüzde 1'i olan elitler, dünyayı yönetiyor. Yüzde 4'ü ise onlara kukla oluyor. Yüzde 90'ı ise uyuyor! Yüzde 5'i ise bu uyuyanları uyandırmaya çalışıyor. Ancak yüzde 1'lik kesim, yüzde 4'lük kuklalarla yüzde 5'i etkisiz kılıyor!



EMMA KIZDILAR
Harry Potter serisiyle ünlenen İngiliz asıllı oyuncu Emma Watson, Instagram'da Bad Activist Collective isimli Filistinli eylemcilerin "Dayanışma bir eylemdir" yazılı pankartlarla yürüyüşünü paylaştı. Filistin yanlısı kullanıcılardan büyük beğeni aldı. Ancak İsrail'in BM elçisi Gilad Erdan ise "Kurgu Harry Potter'da işe yarayabilir ama gerçekte yaramıyor" diyerek, oyuncuyu hedef tahtası yaptı.



GAZA GELDİLER
Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, yakıt zammı nedeniyle başlayan protestolar sonucu, hükümeti görevden aldı. LPG fiyatlarını düşüreceğini anlattı. Almatı ile Mangistau'da 2 hafta olağanüstü hal ilan ettiğini açıkladı. Göstericiler, Almatı Belediyesi'ni bastı. Ankara, "Kazakistan'da istikrara önem veriyoruz" açıklaması yaptı.



HUSUMET CİNAYETİ
Kocaeli Darıca İlçesinde 31 yaşında olduğu öğrenilen Onur Çınar Kaplan, tartıştığı 2 kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olaya karışan 2 zanlı polisin sıkı takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. (Abbas ÇAKAR)



O TAM BİR SAVAŞÇI TEKİRDAĞ'IN
Çerkezköy ilçesinde doğuştan spina bifida hastası olan kızı Özge ile 16 yıldır yaşam mücadelesi veren Kalbiye Marangoz, spina bfida hastaları başta olmak üzere tüm engellilere örnek olması amacıyla kitap yazdı. Kızı Özge'nin doğumundan itibaren yaşadıklarını anlatan Kalbiye Marangoz o anları, "Bir yaralı kuş vardı sanki avuçlarımın arasında. Ben bu yaranın ne olduğunu bilmiyor, telaffuz bile edemiyordum. 17 kez ameliyat 16 yıllık bir yaşama çok ağır. Ancak kızım tam bir savaşçı" dedi.



SİGARAYI BIRAKTI BAĞIŞ YAPTI
Elazığ'da yaşayan iki çocuk babası Yunus Saylan, 18 yıl boyunca içtiği sigarayı 4 buçuk yıl önce bırakma kararı aldı. Bıraktığı sigara paralarını toplayarak 38 bin lira elde eden Saylan, pandemi dolaylarında Fırat Üniversitesi'nde okuyan öğrencilere yemek fişi dağıtma kararı aldı. Şu ana kadar 4 bin 500 öğrenciye fiş dağıtan Saylan, hedefinin 12 bin öğrenci olduğunu kaydetti. 7 ay boyunca yemek fişi dağıtımının devam edeceğini kaydeden Saylan, şehitler için mevlit okutarak lokum ikramında bulundu.



YİNE PİTBULL DEHŞETİ
Yasaklı olmasına rağmen pitull dehşeti bu kez Datça'da yaşandı. Bir haftadır başıboş gezen pitbull yöre halkına korku saldı. Pitbulla baş edemeyen vatandaşın yardım çağrısına belediye ilgisiz kaldı. Hatta belediye birçok ihbara rağmen, çağrılara cevap vermedi. Aç kalan pitbull, vatandaşın tavuklarına saldırdı, sahipli evcil köpekleri parçaladı. (HAYRETTİN ŞAŞMAZ)



BATUHAN'DAN ACI HABER
Denizli Pamukkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nden bu yıl mezun olan hemşire Batuhan Yiğit, bir hafta önce kayboldu. Polis, dere yatağında Yiğit'in boğazı kesilmiş cesedini buldu. Yiğit'in yanında falçata ile intihar notu bulan ekipler, olayın cinayet yada intihar mı olduğunu belirlemek için çalışma başlattı.



113 MİLYON DEVRETTİ
6+Joker bilen çıkmayınca 112 milyon 959 bin lira devretti. 5+1 bilen de çıkmadı. 5 bilenler 101'er bin lira, 4 bilenler bin 693'er lira, 3 bilenler 111'er lira, 2 bilenler ise 10'ar lira alacak.



BİR KİŞİYE 1 MİLYON TL
5+1 Bilen bir kişi, 1 milyon 9 bin lira kazandı. 5 bilenler 4 bin 395'er lira, 4+1 bilenler 567'şer lira, 4 bilenler 41'er lira, 3+1 bilenler 25'er lira, 3 bilenler 7'şer lira, 2+1 bilenler 9'ar lira, 1+1 ve 0+1 bilenler 4'er lira ikramiye alacak.



SÜRÜCÜSÜZ TRAKTÖR
Deere traktör şirketi dünyanın ilk sürücüsüz traktörünü tanıttı. Tarımdaki makineleşmenin ve insansızlaşmanın son örneği olan traktör; GPS, kamera ve yapay zekayla donatılmış durumda.



VİRÜSSAVAR
Fuarda Covid'e karşı koruma sağladığı belirtilen yüksek teknoloji ürünü yüz maskesi.



10 DAKİKADA ZİHİN ANALİZİ
Alzheımer'ı tespit etmeye yönelik taşınabilir bir beyin tarayıcısı da CES fuarında tanıtıldı. Cihazın sadece 10 dakikada analizi tamamladığı belirtildi.

O EV HİÇ TEKİN DEĞİL
Ankara'da bahçesinde 10 ölü köpek bulunan, evinde de bakımsız haldeki 7 köpeğe el konularak hakkında dava açılan Meral Tekin'in evine ikinci kez baskın yapıldı. Tekin'in, hayvanlara işkence yaptığı ve komşularının kedilerine el koyduğu iddiasıyla yapılan baskında bir kedi sahibine teslim edildi. Tekin hakkında '11 evcil hayvanı kasten öldürme' ve 'evcil hayvana zalimce muamelede bulunma' suçlarından 10,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Tekin, dava sürecinde konutu terk etmeme şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.

ALKOLLÜ TERÖR
Fatih'te devriye gezen polis ekipleri, şüphelendikleri bir araca 'dur' ihtarı çekti. Polisin uyarısına aldırış etmeyen sürücü kaçmaya başladı. Takip sırasında sürücü, cipi denetim yapan trafik polislerinin üzerine sürerek kaçmaya devam etti. Cipteki 4 şüpheli gözaltına alınırken, isminin Omid Aghajafari'nin 1.75 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. (Yunus Emre KAVAK)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN