Samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz'in annesi konuştu: Kızımın davası Başkan Erdoğan'a emanet!

İstanbul Ataşehir'de geçtiğimiz kasım ayında yolda yürüyen Başak Cengiz'i samuray kılıcı ile katleden Can Göktuğ Boz hakkında iddianame hazırlandı.Katil Boz hakkında tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından konuşan anne Beyhan Cengiz, "Cumhurbaşkanımıza da bu olayı emanetimi bıraktım." dedi.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2021, 08:17 Güncelleme 31 Aralık 2021, 08:18
Samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in annesi konuştu: Kızımın davası Başkan Erdoğan’a emanet!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz'un (27) samuray kılıcı ile vahşice katlettiği genç mimar Başak Cengiz'in ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Katil zanlısı hakkında 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Boz 25 Şubat'ta hâkim karşısına çıkacak.




BAŞKAN ERDOĞAN'A EMANET
Öte yandan iddianamenin kabul edilmesinin ardından anne Beyhan Cengiz, açıklamalarda bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre, kızının davasını Başkan Erdoğan'a emanet ettiğini belirten Cengiz, "Davamız emin ellerde, en başta da söyledim benim adalete olan inancım tam. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan olmak üzere bu süreçte yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.



İşte anne Beyhan Cengiz'in açıklamaları:

Ben adalet istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Katilin en ağır cezayı almasını istiyorum. Evladımın en büyük isteği kadın cinayetlerinin son bulmasıydı. Onun için verilecek karar bu açıdan da çok önemli.

Bir anne olarak ilk başta Başak Cengiz herkesin evine girsin, kiminin evladı, kiminin gelini, torunu olsun dedim. Kızımı herkesin evine evlat olarak gönderdim. Hakimin de bunu göz önünde tutarak bir karar vermesini istiyorum. Cumhurbaşkanımıza da bu olayı emanetimi bıraktım.



Şimdi ben sabırla davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Dava sonuçlandığında adalet yerini buldu demek istiyorum. Adalete yüzde yüz inanıyorum. Yeni yılda kadın cinayetleri son bulsun.

Bunu en çok Başak istiyordu. Kızım yaşasaydı, katledilen kadınlar için mücadele edecekti. İnşallah kızım Başak katledilen son durak olur. Kendi gitti, adıyla diğer Başaklara engel olmuş olur. Yeni yılda başka Başaklar solmasın.



'ÖLDÜRMÜŞ OLMAK İÇİN ÖLDÜRDÜ'
Başak Cengiz'i katleden Can Göktuğ Boz hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı ifadeler yer aldı. Savcılık iddianamede "Maktulü içgüdüsel tatmin amacıyla 6'sı öldürücü nitelikte olacak şekilde birden fazla kez kesici aletle nedensiz yere salt öldürmüş olmak için öldürdü. Canavarca his sevkinden başka kendisini suça iten herhangi bir nedenin mevcut olmadığı, canavarca hisle öldürme suçunu oluşturduğu değerlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.




İşte 5 sayfalık iddianamedeki çarpıcı detaylar:

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Başak Cengiz'in kesin ölüm nedeni, kesici delici alet yaralanmasına bağlı iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç ve dış kanama. Cengiz'de 12 adet kesici delici alet yaralaması ve yaralamanın öldürücü nitelikte olduğu tespit edildi. Boz'un üzerindeki kan lekeleri Başak Cengiz'le uyumlu çıktı.



Dosyada mağdur Kaan Ağca'nın da ifadesi yer aldı. O ifade de en az olay kadar can yakıcıydı. Spor salonuna gitmek için yürüdüğü esnada bir kadının çığlıklarını ve "İmdat" sesini duyduğunu söyleyen Ağca, "Sese doğru koştum. Yerde kanlar içinde yatan kadını ve ona kılıcı sokup çıkardığını gördüm" dedi. Cani adamın kendisine "Yaklaşma sana da saplarım" dediğini kaydetti.

İddianamede Boz'un avukatları ve babasının şüphelinin akıl hastalığı bulunduğuna yönelik beyanda bulunduğunu ve bazı belgeler sunduğunu ancak şüphelinin dosya içindeki ifadelerdeki bütünlük ile tutarlılığı, aynı zamanda sunulan belgelerin eski tarihli olması nedeniyle bu yönde bir değerlendirme yapılmadığını kaydetti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN