Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu ölmüştü! Kalamış'taki çatışmada yeni detay

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kalamış'ta bir restorantta toplanan bir grup kısa bir süre sonra silahlarını çekmiş ve yakın mesafeden birbirlerine defalarca ateş etmişti. Yaşanan kaosun ardından Susurluk davası hükümlüsü emekli polis Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Aslan'ın öldüğü anlaşıldı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından çarpıcı detaylara ulaşıldı. İşte ayrıntılar.

Giriş Tarihi 26 Aralık 2021, 07:00 Güncelleme 26 Aralık 2021, 07:00
Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu ölmüştü! Kalamış’taki çatışmada yeni detay

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kadıköy'deki ünlü restoranda çıkan silahlı çatışma sonrası Susurluk davası hükümlüsü emekli polis Ziya Bandırmalıoğlu ile eski polis Şahin Aslan'ın öldüğü ve 5 kişinin de yaralandığı olayın perde arkası aralanıyor.

SABAH'ta yer alan habere göre, Bandırmalıoğlu'nun eniştesi olduğunu ve olay yerine Bandırmalıoğlu ile Aslan'ı onların isteği üzerine kendisinin getirdiğini söyleyen yeğen Mert B. tutuklandı. Masaya oturdukları esnada silah çekildiğini anlayıp kaçtığını ve marinadaki bir teknede sabaha kadar gizlendiğini söylediği öğrenilen yeğenle ilgili savcılık ve mahkeme çarpıcı bir tespit yaptı.

Savcılığın, olayda ölen isimlerle masadaki kişilerin irtibatını Mert B.'nin sağladığını belirledi. Mahkeme ise şüphelinin korkup kaçtığını belirttiğini ancak olay görüntülerine göre suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptığını kaydetti.

ALACAK VERECEK İLİŞKİSİ
Şüpheli Volkan A. ise "İsmail A. bir inşaat firmasının taşeronluğunu yapıyor. Bu ismin Ç. ailesi ile borç, alacak verecek ilişkisi var. İsmail A.'ya ulaşılamadığı için benimle irtibata geçildi. Bana aba altından sopa gösterildi ve mağdur oldum" dedi.

Bir diğer şüpheli Alper K. da İsmail A. ile irtibat kurabildiği için olay günü Fuat Ç. ve tayfasının kendisini restorana çağırdığını söyledi. Gitmek istemediğini ancak tehditvari çağrıldığını ve kimseden de şikâyetçi olmadığını söylediği belirtildi. Savcılık, ifadelerin ardından Mert B.'nin 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçundan tutuklanmasını talep etti. Olay yerinde 3 tabanca ile şarjörleri, 30 adet kovan, 13 mermi çekirdeği, 3 adetten fazla silahın kullanılmış olduğu tespit edildi. Olayın çıkar amaçlı suç örgütünün amacı kapsamında meydana geldiği ve örgütün hiyerarşik şemasının oluşturulması yönünde delillerin toplanmaya devam edildi öğrenildi.

Mert B.'nin olay yerine Bandırmalıoğlu ve Aslan ile geldiği ve ölenlerle masada bulunan kişilerin irtibatını sağladığının tespit edildiği ortaya çıktı. Sulh ceza hakimliği de Mert B.'nin korkup kaçtığını belirttiğini ancak olay görüntüleri ve birçok delile göre suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptığını kaydetti. Mert B. tutuklandı.

TEKNEDE SABAHA KADAR GİZLENDİM
Mert B. ifadesinde "Olaydan önce eniştem ve onun vasıtasıyla tanıdığım Şahin Aslan'la başka bir mekanda oturdum. Bu sırada Aslan'ı Caner K. isimli arkadaşı davet etti ve olay yerine gittik. Masaya oturduğumuz esnada silah çekildiğini anlayıp kaçtım. Marinadaki bir teknede sabaha kadar gizlendim" dedi. Avukatı da çatışmanın ardında 'Lord Of The Seas' adlı gemi olduğu iddialarına ilişkin savunma yaptı. Olayın boyutunun büyütülmemesi gerektiğini, masada gemi konuşmaya yetkili kimsenin olmadığını söyledi.

Kalamış'ta bulunan lüks restoranda geçen 20 Aralık'ta meydana gelen olayda, iki farklı grup arasında silahlı çatışma çıkmış, olayda 7 kişi vurulmuştu. Susurluk dosyasında hükümlü eski Özel Harekât polisi Bandırmalıoğlu ve emekli polis Aslan ölmüştü. 8 kişinin gözaltına alındığı olayda şüpheli Mert B. tutuklandı.