Kahramanmaraş'ta korkunç olay! 3 kardeş dumandan zehirlendi (Yaşam haberleri)

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 3 katlı apartmanın giriş katında çıkan yangında, annelerinin evde bıraktığı Suriye uyruklu kardeşler Muhammet Rida (5), Abdulnasır (3) ve Talip Şakir (2) dumandan zehirlenip öldü. Kardeşlerin cenazeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2021 Güncelleme 05 Aralık 2021, 06:58
Kahramanmaraş’ta korkunç olay! 3 kardeş dumandan zehirlendi Yaşam haberleri

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 3 katlı apartmanın giriş katında çıkan yangında, annelerinin evde bıraktığı Suriye uyruklu kardeşler Muhammet Rida (5), Abdulnasır (3) ve Talip Şakir (2) dumandan zehirlenip öldü. Kardeşlerin cenazeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

KUMAR DERNEĞİ
İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bornova'nın Kavaklıdere'deki Işıkkent Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek binasında kumar oynatıldığı bilgisini aldı. Ekipler, dernek binasına yaptığı operasyonda 73 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı. Dernek başkanı da gözaltına alındı.

BİR ANLIK HATA
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde feci bir trafik kazası meydana geldi. Henüz sürücüsü öğrenilemeyen 34 AG 4195 plakalı kamyonet ile Müslüm Kızıl yönetimindeki hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı. Gelen ekiplerin yaptığı kontrolde, hafif ticari araçta sıkışan Meryem Korkmaz (50) ile çocukları Necdet (12), Hakkı (17) ve Salih Korkmaz (15) hayatını kaybetti. Müslüm Kızıl ile Yakup ve Nashsen Korkmaz ise Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KALBİ PIRLANTA
Herkesin öldü dediği insanlık Bursa'da bulundu! Oto galericiliği yapan Rıfat Aybey, geçtiğimiz günlerce yolda yürürken yerde pırlanta bir kolye buldu. Gerçek olup olmadığını öğrenmek için hemen mücevherci arkadaşlarına sordu. Üzerinde 7.8 karatlık 53 tane taş olan kolyenin değerinin 2 milyon lira olduğunu öğrenince şok oldu! Kapalıçarşı'daki kuyumculara haber verdikten kısa süre sonra kolyenin sahibini buldu. Ancak sahibinin tavrı karşısında şok oldu: Sahibi bana, 'Bunu bana vermek zorundaydın. Sertifikalıydı. Satamazdın' deyince moralim bozuldu. Teşekkür etmek yerine beni tersledi.

ŞÜKRAN DUYDUK
Mucizelerle dolu haberin adresi İzmir Bornova'ydı. 14 yaşındaki Şükran Şahin, 2 yıl önce yumuşak doku kanserine yakalandı. 2019'da yapılan ameliyatın ardından iyileşse de hastalık peşini bırakmadı. 2020'de ikinci kez kansere yakalanan Şahin, hayata sımsıkı sarıldı. Doktorlar bağırsaklarının dışarıya alınması gerektiğini açıkladı. Ancak Şahin, mucizevi şekilde bağırsakları dışarı alınmadan tedavi edildi ve hastalığı atlattı. Onkoloji servisinde tedavi gören çocuklara moral veren Şükran Şahin, "2 yıl boyunca hastanede tedavi gördüm. Bazen hiç bitmeyecekmiş gibi geliyordu. Yaşamanın değerini anladım" diyerek duygularını anlattı.

EYVAH CASUS!
Teknolojinin
gelişmesiyle cep telefonu ve bilgisayarlar hayatın merkezine yerleşti. Ancak bu durum birçok tehlikeyi beraberinde getirdi. Casus yazılımlar bunlardan biriydi! Araştırmalar, son 1 yılda casus yazılımlarda yüzde 63'lük bir artış olduğunu gösterdi. Siber güvenlik uzmanlarıysa bir cihazda casus yazılımın olup olmadığını anlamanın şifresini verdi: Eğer telefonunuzda bu yazılım yüklüyse cihaz kendi kendine açılıp kapanır. Ayrıca pili çabuk biter...

ÇILDIRTAN MANZARA
Kara kış kapıdan baktırdı! Tüm yurttan kar manzaraları gelmeye başladı. İlk adres ise Kars'tı. Hava sıcaklığının eksi 18 dereceye düştüğü kentte buz tutan Çıldır Gölü manzarasıyla kendine hayran bıraktı. Kimisi, buz tutan gölün üzerinde yürüdü kimi de atlı kızak seferleri yaptı.

ÖZGE CAN BEKLİYOR
İstanbul'da Özgecan Tutuş, SMA hastalığıyla dünyaya geldi. İyileşmesi için tek şart gen tedavisiydi. Bunun için 2.1 milyon dolar gerekliydi. Baba Serkan Tutuş "Ne olur yardım edin evladımız yaşasın" dedi.

228 KİŞİ VEFAT ETTİ
Türkiye'de
dün 353 bin 35 kişiye Covid-19 testi yapıldı. 20 bin 374 kişiye tanı konuldu. 228 kişi hayatını kaybetti. 19 bin 463 kişi ise iyileşti.

98 MİLYON DEVRETTİ
6 ve 5+1 bilen çıkmayınca 98 milyon 510 bin 224 lira devretti. 5 bilen 3 kişi, 186 bin 763'er lira, 4 bilenler bin 861'er, 3 bilenler 110'ar, 2 bilenler ise 10'ar lira alacak.