Olmaz olsun böyle öğretmen! (Yaşam haberleri)

Ankara'da Şehit Mehmet Karakaşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1,5 yıldır felsefe öğretmenliği yapan Y.T., sınavda kopya çektiğini iddia ettiği öğrencisine “Seni bıçaklarım” dedi. Ders esnasında sürekli küfrettiği iddia edilen kadın öğretmenin, bir öğrenci tarafından çekilen videoda da “Hırsız, o... çocukları” dediği duyuldu. Öğrencilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2021 Güncelleme 03 Kasım 2021, 07:00
Olmaz olsun böyle öğretmen! Yaşam haberleri

İÇİNDEKİLER

Ankara'da Şehit Mehmet Karakaşoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 1,5 yıldır felsefe öğretmenliği yapan Y.T., sınavda kopya çektiğini iddia ettiği öğrencisine "Seni bıçaklarım" dedi. Ders esnasında sürekli küfrettiği iddia edilen kadın öğretmenin, bir öğrenci tarafından çekilen videoda da "Hırsız, o... çocukları" dediği duyuldu. Öğrencilerin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

1 MİLYAR YÜZ VERİSİ SİLİNECEK
Facebook,
yüz tanıma sistemini gelecek haftalarda kapatmayı ve bir milyardan fazla kullanıcının yüz tarama verilerini silmeyi planladığını açıkladı. Yetkililer, "Özellikle düzenleyicilerin henüz net kurallar sağlamaması nedeniyle artan toplumsal endişelere karşı yüz tanıma için olumlu kullanım durumlarını tartmamız gerekiyor" dedi.

57 MİLYON DEVRETTİ
6 bilen çıkmayınca 57 milyon 620 bin lira devretti. 5 bilenler 31 bin 818'er lira, 4 bilenler 623'er lira, 3 bilenler 30'ar lira, 2 bilenler ise 3'er lira alacak.

BİZDEN BILL'İ!
Milyarderler,
tatil için Türkiye'ye geldi. Dünyanın en zengin iki iş insanı Jeff Bezos ve Bill Gates'te onlardan biriydi. Gates, Lana isimli kiralık yatıyla İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarını gezdi. Ona, yakın arkadaşı Jeff Bezos da eşlik etti. Hatta Gates, 66'ncı yaşına Göltürkbükün'de ultra lüks bir villada kutladığı partiyle girdi. ilyarderlerin yatı, dün yine Ege sahillerindeydi. Gates Lana isimli yatını Göltürbükü açıklarına, Bezos'sa Yalıçikfik'a demirledi.

BEKAR ERKEK KABUSU
İstanbul
Çekmeköy'de yaşayan Burhanettin Okyay, üniversite öğrencisi komşusu Simge A.'nın sevgilisi Emre A. ve arkadaşları tarafından dövülerek öldürüldü. Öldürülen Okyay'ın, ailesiyle birlikte yaşadığı apartmana bekar erkek girmesini istemediği ve bu nedenle de genç kızın sevgilisi ile sık sık tartıştığı ortaya çıktı. Okyay'ı darp ederek ölümüne neden olduğu belirlenen 4 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

CANINI YOLDA MI BULDUN
İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu'nda Vedat Aydın (28), motosikletiyle aşırı hız yaptı. Bariyerlere çarptı. Feci şekilde hayatını kaybetti. Aydın'ın yine hız yaparken paylaştığı bir video üzerine arkadaşı tarafından uyarıldığı ortaya çıktı. Efe Erkut, "Yavaş sür oğlum ya, sat gitsin motosikleti. Canını yolda mı buldun?" diye uyardı, Aydın ise arkadaşına "Ben yavaşım motosiklet hızlı, seviyorum anlıyor musun?" diye karşılık verdi.

CAM PAZARI
İstanbul Cevizlibağ'da dün Mesude isimli kadın işe gitmek için kullandığı hafif ticari araçla D-100 Karayolu yan yolda seyir halindeyken fenalaşarak baygınlık geçirdi. O sırada yol kenarındaki yeşil alanlarda çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe çalışanları, hareketsiz halde duran kadını fark etti. İşçiler, hafif ticari aracın bagaj camını levyeyle kıran işçiler baygınlık geçiren kadına ulaştı. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.

HAYALLER TOZ DUMAN!
Adana'da anneannesiyle yaşayan Hüseyin Ömer Uğurludoğan (17), spor salonunda kullandığı protein tozu nedeniyle felç kaldı. 1 ay fizik tedavi gören Ömer'in maddi yardımın kesilmesi nedeniyle tedavisi tam bitmedi. Anneanne Selma Öztaş, "Hüseyin'e bir yardım eden çıksın. 17 bin TL aldılar, bu çocuğu eski haline getireceğiz dediler ama olmadı. Askerlik hayali yarım kaldı." dedi.

ARIZA!
İstanbul'da
yaşayan Hasan Rıza Günay senelerce işsizlikten yakındı. Kemal Sunal'ın Şark Bülbül'ü filminden esinlendi, dayak yiyerek para kazanmak için kolları sıvadı! 2012'de 'stres koçu' markasını tescil ettirerek Türkiye'nin ilk dayak yiyen adamı unvanını aldı! Depresyon, panik atak, sıkıntı, sinir hastalığı gibi durumlarda profesyonel destek sağladı. Parayla kendisini dövdüren Günay, seansların 10-15 dakika sürdüğünü anlattı. "Her müşteriye gitmiyorum. Öncelikle sebebini, ana konusunu öğrenmeye çalışıyorum. Zamanım da kısıtlı. Burun kemiği ve haya bölgesi hariç vücuduma vurduruyorum. Kimilerine boks eldiveni de veriyorum. Erkeklerde ise daha korunaklı bir sisteme geçiyorum" ifadesini kullandı.

FENAMEN!
Canlı
yayın platformu Twitch geçtiğimiz günlerde siber saldırıya uğradı. Yayın yapan isimlerin bilgileri çalındı. Son olarak 23 yaşındaki Didem Şener'in kendisini izleyenlerden binlerce liralık bağış topladığı ortaya çıktı. Öyle ki Şener, kist ameliyatı olacağım diyerek binlerce liralık bağış topladı. Ancak göğüslerine silikon taktırdı! Şener, iddiaları yalanlamadı. "Yanlış yaptım" dedi.

BAK ŞU İŞE
Etçi Nusret Gökçe, tuzlama hareketiyle dünya çapında ün kazandı. ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından İngiltere'de de restoran açtı. Ziyaretçi akınına uğrayan Londra'daki restoranı fiyatlarıyla İngilizler'i şaşkınlığa uğrattı. Ünlü etçi, yeni restoranı için şef aramaya başladı. Verdiği iş ilanına, şefin saatlik 12 sterlin alacağını yazdı. Ancak bu rakam, Nusret'in menüsündeki patates püresinin ücretiyle aynıydı! Durum, büyük tepki aldı. İngiliz basını, "Şefin 630 sterlinlik altın biftekten yemesi için 52 saatten fazla çalışması gerekiyor" diye yazdı.

EN BABA ACI
Gaziantep'te COVİD-19'a yakalanan Abdi Şahin, hayatını kaybetti. 5 gün sonraysa oğlu Mikail Şahin aynı hastalıktan can verdi. Esnaflık yapan 45 yaşındaki Mikail Şahin'in 5 çocuk babası olduğu ve aşılarını yaptırmadığı öğrenildi.

YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ
Diyarbakır'da lise öğrencisi Gül Karen Aça, 170 ülkenin yarıştığı 'Rise for the World'a katıldı. 50 bin kişi arasından seçilerek 'En Parlak 100' öğrenciden biri olmayı başardı.