Fal ve büyü vaadiyle 625 bin TL dolandırmışlardı! O davada karar çıktı

Son dakika haberi... İstanbul Beykoz'da 30 yaşındaki Işıl Avşar isimli kadını yıldızname bakma ve büyü yapma vaadiyle 625 bin lira dolandırdığı iddia edilen 3 kadının yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş’i (46) ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 2 bin 80 lira adli para cezasına çarptırırken diğer 2 sanığın ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 15:23 Güncelleme 03 Kasım 2021, 15:44
Fal ve büyü vaadiyle 625 bin TL dolandırmışlardı! O davada karar çıktı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş ve Hatice Defne Balcı katılırken taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

"FİKİR VE EYLEM BİRLİĞİYLE DOLANDIRDILAR"
Duruşmada müşteki avukatı "Sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde müvekkilimi dolandırıcılık kastıyla hakaret ederek üzerlerine atılı suçu işlemişlerdir. Zararımız giderilmemiştir, sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

BERAATLERİNİ TALEP ETTİLER
Sanık avukatları ise duruşmada, müvekkillerinin suçu işlediğine dair kanıtlanmış delil olmadığını öne sürerek müvekkillerinin ayrı ayrı beraat etmesi yönünde talepte bulundu. Son sözü sorulan sanık Sevgin Mükerrem Ünlücan ve Hatice Defne de mahkemenin beraat kararı vermesini istedi.

MAHKEMEDEN 5 YIL 2 AY 15 GÜN HAPİS VE 2 BİN 80 LİRA PARA CEZASI
Duruşma sonu mahkeme, sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş'i "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile 2 bin 80 lira para cezasına çarptırırken diğer sanıklar Hatice Defne Balcı ve Irmak Avşar'ın üzerine atılı suçların sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Beykoz'da 2018 yılı içerisinde Işıl Avşar(31) isimli kadını 'fal bakma' vaadiyle 625 bin 650 lira dolandırdığı gerekçesiyle hakkında "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş, ilkokul mezunu ve yaşam koçu olduğunu söyleyerek aylık ortalama gelirinin 40 bin lira olduğunu belirtti. Diğer sanık Hatice Defne Balcı ise gayrimenkul danışmanı olduğunu söyledi.

"TERAPİ UYGULADIM"
Davada savunması alınan sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş, suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, "Müşteki beni ilk aradığında fal baktırmak istediğini söyledi. Ben de fal bakarak küçük ücretler almaktaydım. Müşteki erkek arkadaşı ile ilgili sıkıntıdaydı. Müştekiye terapi uyguladım. Yani kendi sorunlarını dinledim. Onu yönlendirdim, telkinlerde bulundum. Her görüştüğümüzde de kendisi bana teşekkür etti. Hatta çiçek göndermişti. Karşılığında da arkadaşım olan Hatice'nin hesabına belirli bir ücret gönderdi. Müştekiyle yaklaşık 6 ay görüştüm. Kendisini dolandırmadım" dedi.

Diğer sanık Hatice Defne Balcı, "Benim bir arkadaşım Sevgin hanımla aynı sitede oturuyordu, o şekilde tanıştık. Sevgin hanım benden kart çıkarmamı istedi. Kartı çıkartıp kartı ve şifreyi kendisine verdim. Kendisi sevdiğim bir ablamdı, bu nedenle ona güvendim. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

"SANIK BANA GÜVEN VERDİ"
İddialarla ilgili müşteki Işıl Avşar ise, "Sosyal medya hesabımdan 'Zilan Irmak Avşar' isimli sayfadan 'çok iyi fal bakılır' mesajı gördüm. O sırada benim eski erkek arkadaşımla aram iyi değildi. Fal bakan kişinin telefon numarası paylaşılmıştı. Zilan Irmak Avşar ile herhangi bir akrabalığım yoktur. İlandaki telefon numarasını aradım. Huzurdaki sanık Sevgin ile görüştüm. Bana yıldızname falı baktı. Erkek arkadaşım beni 3 gün içerisinde arayacağını söyledi. Gerçekten de 3 gün içinde erkek arkadaşım beni aradı. Bu sürede sanık Sevgin bana güven verdi" dedi.

Müşteki beyanının devamında, "'Adıyamanlı bir hoca var, senin falına baktırayım' diyerek benden bir miktar para istedi. Parayı gönderdim. Sonraki aşamalarda da peyder pey bu şekilde para göndererek yanına gittim. İki üç kez yıldızname baktı. Diğer işlemlerde ise büyü olduğunu söyleyerek bana telkinde bulundu. Kendisi bana benden aldığı paraları hocaya gönderdiğini söylüyordu. Görüşme esnasında yapmış olduğu işlemin başarısız olduğunda parayı geri iade edeceğini söylemişti. Kendisine toplamda 625 bin lira para gönderdim. Zararım giderilmedi" diyerek şikayetçi olduğunu söyledi.

İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Işıl Avşar'ın 2017 yılında ınstagram hesabında dolaştığı sırada tesadüfen gördüğü sanık Irmak Avşar'a ait 'Zilan Irmak Avşar' kullanıcı adlı sayfayı takip etmeye başladığı anlatıldı. sanık Irmak Avşar'ın sayfasında yaptığı 'Sevgin ablam fal bakıyor' şeklindeki paylaşımın dikkatini çektiği, bu paylaşımla ilgili kişilerin sorunlarının hallolduğuna, erkek arkadaşlarıyla veya eşleriyle aralarının düzeldiğine dair yorumları okuduğu belirtildi. Müştekinin erkek arkadaşıyla bazı sorunlar yaşamaya başlaması üzerine 2018 yılı Ocak ayı başlarında yıldıznamesine baktırmak amacıyla sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş'i aradığı, sanığın hesabına para gönderip dekontunu kendisine göndermesi halinde telefondan yıldıznamesine bakabileceğini söylediği kaydedildi. Müştekinin bunun karşılığında ilk etapta 250 lira gönderdiği, ardından sanığın müştekiye, erkek arkadaşıyla arasında sorunlar olduğunu, ancak 3 gün sonra erkek arkadaşının kendisini arayacağını, aralarının düzeleceğini söylediği belirtildi. Erkek arkadaşının müştekiyi araması üzerine müştekinin sanığa daha da inandığı ve belirli aralıklarla kendisini telefondan arayarak çeşitli miktarlarda para göndererek yıldıznamesine baktırmaya devam ettiği vurgulandı.

Sanık Sevgin Mükerrem Ergüneş'in müştekiyi arayarak kendisine iyilik yapmak istediğini, zira kendisini çok sevdiğini ve iyi bir kıza benzediğini, Adıyaman'da 'Atıf' isimli bir hocasının olduğunu, hocasının İstanbul'a geleceğini, kendisine erkek arkadaşının kaderinde olup olmadığını soracağını söylediği belirtildi. Aynı gün içinde müştekiyi tekrar arayarak, Atıf hoca ile görüştüğünü hocanın kendisine, erkek arkadaşının kaderinde olduğunu, 3-4 yıl sonra eveleneceklerini, ancak bu sürecin sıkıntılı geçeceğini, erkek arkadaşının kendisini sürekli üzeceğini, bu süreci hızlandırmak için işlem yapabileceğini söylediği, şikayetçinin büyü yapılmasını istemediğini söylemesi üzerine yapılacak işlemin büyü işlemi olmadığını, aralarındaki etkileşimi artıracak bir işlem olduğunu söylediği müştekinin de kabul ettiği aktarıldı.

İddianamede, müşteki Işıl Avşar'ın, 2018 yılı içinde 4 ay boyunca belirli aralıklarla 32 ayrı işlemde toplamda 625 bin 650 lira gönderdiğinin tespit edildiği aktarıldı. İddianamede, Sevgin Mükerrem Ergüneş, Hatice Defne Balcı, Irmak Avşar'ın "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 4'er buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN